Впървия ден на парламента ГЕРБ остана в изолация. За председател

...
Впървия ден на парламента ГЕРБ остана в изолация. За председател
Коментари Харесай

Всички срещу ГЕРБ: Парламентът избра Ива Митева-Рупчева за свой председател

Впървия ден на Народното събрание ГЕРБ остана в изолираност. За ръководител на 45-ото Народно заседание бе определена юристът от " ИТН " Ива Митева, а кандидатурата на предшественика й Цвета Караянчева събра единствено гласовете на съпартийците й.

За кандидатурата на Ива Митева гласоподаваха 160 депутати от " ИТН ", " Българска социалистическа партия за България ", Движение за права и свободи, " Демократична България " и " Изправи се! Мутри вън! ". Депутатите от ГЕРБ се въздържаха.

" Против " кандидатурата на Цвета Караянчева от ГЕРБ гласоподаваха 162 депутати от всички останали партии. Само 75 от ГЕРБ бяха " за ".

" Осъзнавам отговорността и упованията да отговорим на провокациите на новата действителност. Убедена съм, че ще работим почтено в този парламент ", сподели от трибуната Ива Митева.

Коя е Ива Митева

Юристът Ива Митева е от Разград. Завършила е право в Софийския университет. Била е шеф на дирекция " Законодателна активност и право на Европейския съюз " в Народното събрание и е съветвала правната комисия при писането на законопроектите, както и е била член на екипи към краткотрайни комисии.

Митева е неприсъствен докторант по Конституционно право в Института за страната и правото на Българска академия на науките и е отчислена с право на отбрана предходната година. Темата на дисертацията ѝ е " Смесени изборни системи за Народно заседание в Р България ", а теоретичен началник - проф. Емилия Друмева. Хоноруван учител е в Нов Български университет.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР