Войските на Москва поеха контрола над Крим през 2014 г.

...
Войските на Москва поеха контрола над Крим през 2014 г.
Коментари Харесай

Зеленски категоричен: Украйна и партньорите й трябва да продължат...

Войските на Москва поеха контрола над Крим през 2014 година посредством скрито навлизане, а по-късно го използваха, с цел да стартирането на пълномащабната си инвазия в Украйна на 24 февруари 2022 година

 

" Тази жестока война, която в този момент се води против Украйна, беше подбудена от реваншизма на Русия тъкмо когато тя почувства, че светът може да си затвори очите за такива закононарушения ", уточни Зеленски във видеообръщение.

Днес Украйна означи десетгодишнината от протест в кримската столица Симферопол против подкрепеното от Русия придвижване, което проправи пътя за анексирането, което интернационалната общественост осъди като нелегално.

 

Русия отбелязва анексията на 18 март, деня, в който президентът Владимир Путин я официализира с контракт в Москва.

Киев означи, че ще се бори, до момента в който не възвърне границите си от 1991 година, които включват Крим, и води дипломатическа акция за генериране на кротичък проект, който планува цялостно евакуиране на съветските сили.

 

В обръщението си украинският водач настоя сътрудниците на страната му " да се борят за цялостното възобновяване на интернационалното право ".

 

" Можем да сложим завършек на тази война при нашите украински условия. Можем да върнем земята и народа си от окупацията ", акцентира той. " Можем да надигнем Русия пред съда за това, което е направила. Но с цел да се случи това, ние би трябвало да се борим ", добави Зеленски.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР