Войски от Русия и Таджикистан завършиха няколкодневни съвместни учения в

...
Войски от Русия и Таджикистан завършиха няколкодневни съвместни учения в
Коментари Харесай

Русия и Таджикистан проведоха антитерористични учения

Войски от Русия и Таджикистан приключиха няколкодневни взаимни учения в централноазиатската страна, оповестява " Ройтерс ".

Те оттренираха сюжети за трансгранични нахлувания на екстремисти или противозаконни въоръжени групировки.

Таджикистан има дълга граница с Афганистан, където е основан клон на " Ислямска страна ". Войнстващата формация пое отговорност за офанзива предишния месец, при която в концертна зала край Москва.

Руското министерство на защитата популяризира видео от ученията, в които военни хеликоптери, дронове, реактивни системи за залпов огън, гаубици и танкове са ситуирани в необитаем и планински терен против фиктивния зложелател.
 Таджикистан опроверга Русия, че набира бойци за Украйна
Таджикистан опроверга Русия, че набира бойци за Украйна

След като таджикски жители бяха задържани за атентата в Русия

Посочва се, че задачите включват " заличаване на терористични банди ", а ученията включват уроци, научени от съветските военнослужещи от войната в Украйна.

Русия и Таджикистан са членове на съюз за сигурност на някогашни руски страни и Москва поддържа военна база в страната.

Ученията демонстрираха смисъла, което двете страни придават на взаимното военно съдействие, макар че концертната офанзива от март - най-смъртоносната в Русия от 20 години насам - заплаши да обтегне връзките им.

Почти всички обвинени и задържани до момента от Русия са Москва обаче - въпреки и без да дава доказателства - изрази убеденост, че зад атентата в действителност стоят украинските специфични сили. Киев изрично отхвърли обвиняванията.

Президентът Владимир Путин съобщи, че Русия, където има няколко милиона служащи от страни от Централна Азия, в това число Таджикистан, би трябвало да преразгледа отношението си към имиграцията.

на почитан съветски чиновник по сигурността, че украинското посолство в таджикската столица е набирало наемници, с цел да се бият против Русия.
 Руски следователи разпитват в Таджикистан фамилиите на атентаторите от Москва
Руски следователи разпитват в Таджикистан фамилиите на атентаторите от Москва

Таджикският президент назова нападението " срамно и извънредно "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР