Войската ни винаги е била стожер на българската държавност и

...
Войската ни винаги е била стожер на българската държавност и
Коментари Харесай

Румен Радев: Партиите пренебрегват здравия разум

Войската ни постоянно е била стожер на българската държавност и на народа ни в дни на най-тежки тествания, сподели след формалното освещаване на бойните флагове пред паметника на Незнайния боец в столицата президентът Румен Радев. " Тя е школа за героизъм и национализъм, по тази причина през днешния ден всички българи отдаваме справедливо респект към нашите воини, към всички починали за родината ", добави президентът, представен от Българска национална телевизия.

По думите му войната, която бушува директно до България изисква държавническо отношение и съответни решения, които да не основават опасности, а да укрепват националната сигурност и главният дирек на тази сигурност е Българската войска и хората, които са се посветили на нея - с тяхната подготовка, осигуреност, мотивация и отдаденост.

" Партиите подценяват здравия разсъдък, това решение е рискова стъпка към въвличането на България във войната. Конфликтът по никакъв начин няма да бъде къс, той ще се разраства. Очаквам рационални решения, формулировката военнотехническа помощ е задоволително разтеглива и рискована. Призовавам българските политици деликатно да преценят следствията от своите думи ", добави президентът.

Според Румен Радев не би трябвало да се дълбае разделяне в обществото.

" Недопустимо е в центъра на столицата да се основават конфликти във връзка войната, това е рисково, по българските улици би трябвало да се веят българските флагове. Всеки, който въвлича България във войната, би трябвало да бъде подготвен да понесе своята отговорност ", сподели още Румен Радев.

Той разяснява политическият план на Стефан Янев по този начин: " Приписването на политическия план е неверно схващане, в случай че аз поддържам самодейност или партия, ще го заявя персонално ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР