Войници от руската Национална гвардия са отказали да воюват срещу

...
Войници от руската Национална гвардия са отказали да воюват срещу
Коментари Харесай

Руски войници са отказали да воюват срещу Украйна. 1500 жители на Северодонецк са убити.


Войници от съветската Национална армия са отказали да водят война против Украйна. И полицейски елементи, изпратени на обучение в Крим, са отказали да се включат във войната. Междувременно се оповестява за 1500 убити в Северодонецк.

Руски боец в Северодонецк

Източноукраинският град Северодонецк се е трансформирал в сцена на яростни набези от страна на съветската войска, споделя кметът на града Олександър Щрук. Около 1500 поданици на Северодонецк са били убити, а 60% от жилищните здания са разрушени, прибавя той. В града са останали към 12 000 души. Населението му преди войната е било над 100 000. Украинските елементи към момента пазят града, само че съветските бойци към този момент навлизат все по-навътре в града. Северодонецк е единственият регион в района Луганск в Донбас, който към момента е следен от украинското държавно управление. Руската войска се пробва да отдели града от останалата територия, която се ръководи от Украйна.

Руски бойци отхвърлят да водят война против Украйна
Редакцията предлага
В съветския Северен Кавказ 115 бойци от Националната армия са отказали да вземат участие във войната против Украйна. Поради това те са били уволнени, което е било доказано за правомерно и от съветски съд. Това беше обявено от организация Интерфакс от Налчик, столицата на Кабардино-Балкария. Според медийните информации гвардейците са отказали да следват заповеди и са се завърнали в казармите си. След като договорите им са били прекратени, те са решили да търсят правата си пред съда, само че изгубили процеса.

И в южноруската област Краснодар 15 чиновници на полицейската част ОМОН са изгубили работните си места. През февруари те са били изпратени на обучение в Крим. Там те са отказали да бъдат включени в боевете против Украйна.

Руското управление изпраща във войната освен бойци от регулярната войска, а и бойци от Националната армия. От разнообразни медийни информации излиза наяве, че във всяка военна част има висок брой млади мъже от изключително небогати райони на Русия. Такива са Кабардино-Балкария и Дагестан в Кавказ или Буратия в Сибир. За тези млади мъже работата в армията или полицията постоянно е единствената опция.

Лавров предизвестява за " неприемлива ескалация "

Руският външен министър Сергей Лавров предизвестява Запада да не изпраща оръжия на Украйна, с които биха могли да бъдат нападнати съветски територии. Това би било " първа крачка по пътя към една неприемлива ескалация " - по този начин организация ТАСС цитира съветския външен министър. Той се надява, че рационалните хора на Запад щели да го схванат. " Там останаха към момента малко такива ", е споделил още Лавров.

Съединени американски щати: " Няма да премахнем глобите против Русия "

Същевременно американското държавно управление отхвърли настояването на Русия за повдигане на глобите против освобождение на блокираните количества пшеница за експорт. " Русия е тази, която интензивно блокира износана хранителни артикули от украинските пристанища, заради което гладът по света пораства ", сподели говорителката на белия дом Карин Жан-Пиер. Тонове пшеница са складирани в кораби в украинските пристанища и не могат да бъдат изнесени единствено поради съветската обсада.

Санкциите не пречат нито на износа на артикули, нито пък на нужните парични транзакции. В момента отменянето на глобите против Русия изобщо не е на дневен ред, сподели още Жан-Пиер. Русия и Украйна са измежду водещите експортьори на пшеница.

Москва се пробва явно да употребява големите ресурси от пшеница, които са избрани за експорт, като залог. В един телефонен диалог в четвъртък с италианския министър председател Марио Драги съветският президент Владимир Путин е споделил, по данни от Кремъл, че Москва е подготвена да предприеме ограничения против опасността от рецесия на глада, стига Западът да отстрани " политически стимулираните наказания " против Русия.

Драги сподели след диалога с Путин, че не е видя " никаква вяра за мир ". Украйна укорява Русия в изнудване и прикани Запада в накъкв случай да не отстранява глобите против Русия, наложени поради нападателната ѝ война.

***
Вижте и това видео от нашия списък:
Какво ни описаха украински сапьори

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР