Войници от коалиционните сили в Ирак бяха леко ранени при

...
Войници от коалиционните сили в Ирак бяха леко ранени при
Коментари Харесай

Военни пострадаха при нападение с дронове срещу американски бази в Ирак

Войници от съдружните сили в Ирак бяха леко ранени при поредност набези с дронове през последните 24 часа против американски бази в Ирак на фона на напрежението в района след смъртоносния удар по болница в Газа, съобщи Асошиейтед прес.

Два дрона нападнаха база в Западен Ирак, употребена от американските сили, а трети атакува база в Северен Ирак. Военните на Съединени американски щати унищожили два от безпилотните апарати, само че съумели единствено да повредят третия, заради което се стигнало до лекото раняване на военнослужещи от съдружните сили в базата в Западен Ирак, заяви Централното командване на Съединени американски щати.

" В този миг на нараснала паника деликатно следим ситуацията в Ирак и района. Американските военни ще отбраняват своите и съдружните сили против всяка опасност ", съобщи американското командване.

Подкрепяни от Иран милиции в Ирак заплашиха, че ще нападат обектите на Съединени американски щати на локална територия поради американската поддръжка за Израел.

" Ислямска опозиция в Ирак ", организация шапка на подкрепяни от Техеран милиции, след това популяризира известие, в което пое отговорност за двете набези и съобщи, че те са единствено " предвестител на още интервенции против американската окупация ".

Нападенията бяха осъществени в миг на покачващо се напрежение и опасения, че следващата войната сред Израел и " Хамас " може да прерасне в по-голям районен спор, отбелязва Асошиейтед прес.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР