Войници от батальона Восток Под палещото слънце десетина души копаят

...
Войници от батальона Восток Под палещото слънце десетина души копаят
Коментари Харесай

В Източна Украйна проруските сепаратисти копаят траншеи срещу танкове


Войници от батальона Восток

Под палещото слънце десетина души копаят сухата земя. Четири години след експлоадирането на спора в Източна Украйна, проруски сепаратисти построяват нова фортификационна линия против " украинските танкове ", оповестява организация Франс прес.

" Ние приготвяме аварийни позиции при положение на възможна атака " на Киев, изяснява Олег, 49-годишен незает, пристигнал да взе участие в почналите преди месец строителни работи по апела на сепаратисткия батальон " Восток ".

Пред него се простира голям трап, дълъг неколкостотин метра и бездънен два метра, екипиран с три заслона от дървени трупи, построени от Олег и другарите му, поддръжници на сепаратистите, множеството от които са мускулести мъже в камуфлажни облекла.

Представящи се за " доброволци ", те се събират през уикендите и празничните дни покрай гробище в покрайнините на Ясинувата, градче покрай сепаратистката " столица " Донецк и единствено на три километра от фронтовата линия.

" Оттатък този рид там към този момент е врагът ", показва Андрей, 50-годишен мъж с брада, войник от батальона " Восток ", който се показва с партизанското си име Рева.

" Според вас, какъв брой време ще отнеме на украинските танкове да дойдат оттова до центъра на Донецк? " добавя Александър Семьонов, " деец " от " Восток ".

Въоръжени с лопати, триони и чукове, тези мъже построяват " втора фортификационна линия " за " армията " на самопровъзгласилата се Донецка национална република (ДНР).

Конфликтът, противопоставящ украинската войска и проруските сепаратисти в източната част на тази някогашна руска република аргументи гибелта на повече от 10 000 души от експлоадирането си през април 2014 година

Враждебните дейности там понижиха след мирните договорености от Минск, подписани през февруари 2015 година и последвалите примирия, само че спорадични прояви на принуждение не престават да усилват броя на жертвите. Киев и Западът упрекват Русия, че поддържа военно бунтовниците - нещо, което Москва уверено отхвърля.

Макар украинските управляващи да твърдят, че ще употребяват единствено политически и дипломатически способи, с цел да си върнат един ден ден контрола върху сепаратистките зони, бунтовниците остават недоверчиви.

" Всеки миг "

" Редовно чуваме войнствени изказвания от страна на виновни лица от украинското държавно управление, които споделят, че би трябвало да ни унищожават и победят ", споделя Андрей.

" Ако искаш мир, готви се за война ", споделя Александър Семьонов, за който " атака може да стартира всеки миг ". " Ясинувата е аванпост, отсам се вижда целия Донецк като на длан. Това са преобладаващите височини, които би трябвало да опазим ", акцентира той.

Ясинувата надалеч не е единственото място с сходни действия. Наблюдателната задача на Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ), ситуирана в конфликтната зона, загатва постоянно в своите всекидневни отчети за новоизградени в сепаратистката зона траншеи и бункери.

Тъй като носталгията по Съветския съюз е мощна в териториите под сепаратистки надзор, бунтовниците съпоставят постоянно настоящия спор с Втората международна война, наричана в Съюз на съветските социалистически републики Велика отечествена война.

Съветската победа продължава да е голям източник на горделивост за руснаците и се употребява постоянно от съветските и проруските сепаратистки управляващи в Източна Украйна за поощряване на патриотизма.

Разпространяваните в обществените мрежи от батальона " Восток ", афиши, призоваващи локалните поданици да се причислят към построяването на тази фортификационна линия, се съпровождат от чернобяла фотография, на която се вижда по какъв начин дами копаят траншеи по времето на Втората международна война.

" За нас това е същата война ", твърди Александър Семьонов, който счита за " неонацисти " прозападните управляващи в Киев.

" Да си спомним за Великата отечествена война: цивилни копаеха противотанкови изкопи, траншеи...Ние сме техни потомци и оказваме помощ на нашата войска ", добавя Олег.

По БТА
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР