Войници от афганистанските специални части, които се сражаваха заедно с

...
Войници от афганистанските специални части, които се сражаваха заедно с
Коментари Харесай

Пригожин предлага 1500 долара на месец и убежище на афганистанските командоси

Войници от афганистанските специфични елементи, които се сражаваха дружно с американските войски и по-късно избягаха в Иран след безредното евакуиране на Съединени американски щати предходната година, в този момент са вербувани от съветските военни да се бият в Украйна , споделиха трима някогашни афганистански генерали пред Associated Press.

Те споделиха, че руснаците желаят да привлекат хиляди някогашни елитни афганистански командоси в " задграничен легион " с оферти за постоянни заплащания от 1500 $ на месец и обещания за убежища за себе си и фамилиите си , тъй че да могат да избегнат депортиране вкъщи, където евентуално ги чака гибел в ръцете на талибаните.

" Те не желаят да се бият, само че нямат избор ", сподели един от генералите, Абдул Раоф Аргандивал, добавяйки, че десетината командоси в Иран, с които той си е писал, се опасяват най-вече от депортиране. " Те ми споделят: " Дайте ни решение. Какво да вършим? Ако се върнем в Афганистан, талибаните ще ни убият. "

Аргандивал сподели, че набирането се управлява от съветската частна военна компания (ЧВК) " Вагнер " на предприемача Евгений Пригожин . Друг военачалник, Хибатула Ализай, последният шеф на афганистанската войска преди талибаните да поемат властта, сподели, че напъните се подкрепят и от някогашен пълководец на афганистанските специфични сили, който е живял в Русия и приказва езика.

Руската акция следва месеци на предизвестия от американски бойци, които са се сражавали с афганистанските специфични елементи, че талибаните имат намерение да ги убият и че може да се причислят към враговете на Съединени американски щати, с цел да останат живи или от яд на някогашния си съдружник.

Доклад на Републиканската партия на Съединени американски щати през август категорично предизвести за заплахата афганистанските командоси - подготвени от тюлени от Военноморски сили на Съединени американски щати и зелени барети на армията - да предадат информация за тактиката на Съединени американски щати на групировката " Ислямска страна ", Иран или Русия - или да се бият за тях.

" Не измъкнахме тези хора, както обещахме, и в този момент това ни се връща ", сподели Майкъл Мълрой, пенсиониран офицер от Централно разузнавателно управление на САЩ, служил в Афганистан, добавяйки, че афганистанските командоси са висококвалифицирани, свирепи бойци. " Не желая да ги виждам на никакво полесражение, почтено казано и сигурно не и да се бият против украинците. "

Мълрой обаче беше песимистичен, че руснаците ще съумеят да убедят доста афганистански командоси да се причислят, тъй като множеството, които познава, са водени от желанието да оказват помощ демокрацията да проработи в тяхната страна, вместо да бъдат наемни бойци.

АП проверява набирането на афганистанци, когато детайлности за това изпитание бяха въз основа на неназовани източници от афганистанската войска и сигурността. Набирането идва в миг, когато съветските сили се огъват от напредъка на украинската войска, а съветският президент Владимир Путин разпореди готовност, което накара близо 200 000 съветски мъже да избягат от страната, с цел да избягат от работа.

Human Rights Watch заяви, че повече от 100 някогашни афганистански бойци, офицери от разузнаването и полицията са били убити или принудително " изчезнали " единствено три месеца откакто талибаните поеха властта макар обещанията за прошка. Организацията на обединените народи в отчет от средата на октомври документира 160 извънсъдебни убийства и 178 ареста на някогашни държавни и военни чиновници.
 Middle East Eye: ЧВК
Middle East Eye: ЧВК " Вагнер " всеобщо набира наемници в чужбина

Предлага се двойно възнаграждение, с цел да се бият в Украйна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР