Войници от 234-ти десантно-щурмови полк от Песков са били свързани

...
Войници от 234-ти десантно-щурмови полк от Песков са били свързани
Коментари Харесай

Елитно руско подразделение е свързано с убийствата на цивилни в Буча, гласи разследване

Войници от 234-ти десантно-щурмови полк от Песков са били свързани с убийствата на улица Яболонска, където бяха открити максимален брой тела на цивилни в Буча . Това гласи.

След изтеглянето си от Буча в края на март на невъоръжени цивилни хора, убити по време на окупацията на града, който се намира наоколо до Киев. От тогава няколко организации оповестиха, че съветските бойци са направили военни закононарушения, а съгласно Киев над популацията е бил осъществен геноцид.

Журналистите от Ню Йорк Таймс са разпознали 22-ма бойци, които са били част от елитното съветско поделение и са били наоколо до мястото на убийствата на цивилни във времето, в което се допуска, че са се случили. От изданието са достигнали до информацията след 8-месечно следствие.

Според разкритията убийствата са били умишлени и систематични във времето, в което съветската войска се пробва да си прокара път до столицата Киев.

На разбор са били подложени изходящи позвънявания, които съветските бойци са създали от Буча към роднините си в Русия. Открито е също и че част от позвъняванията са били осъществявани от телефоните на убитите цивилни от Буча. Журналистите от Ню Йорк Таймс са разговаряли с двама от бойците, които са удостоверили, че са били в Буча като част от 234-ти полк.

От изданието прецизират, че не са съумели да потвърдят директно присъединяване в убийствата от страна на 22-мата разпознати бойци, само че сигурно са открили, че те са били на място във времето, в което те са били осъществявани.

Журналистите са съумели да разпознават и 36 от жертвите в Буча. Според данните им съвсем всички от тях са били цивилни или военнопленници. Сред убитите има и деца. Всички убити са били разстреляни.

Буча се трансформира в един от знаците на непредизвиканата война, която Русия стартира против Украйна. Свидетелства за убийства на цивилни имаше още в редица градове в Украйна. От началото на военните дейности Москва отхвърля убийствата на цивилни и твърди, че нападна единствено военни и енергийни обекти.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР