Войните за пилешки сандвичи се възраждат чрез нови креативни предложения в най-големите вериги в страната

...
Първото нахлуване на Chick-fil-A във войните за пилешки сандвичи беше
Коментари Харесай

Първото нахлуване на Chick-fil-A във войните за пилешки сандвичи беше толкова успешно, че стартира второ навлизане, отбелязвайки първия път, когато веригата промени своя добре известен сандвич с пържено пиле.

Новото предложение за птиче месо идва в ресторантите в цялата страна на 28 август с обрат на оригиналната класика: Нарича се сандвич със сирене с пипер и мед.

Последното творение на Chick-fil-A е ограничено времево предложение, маркетингова тактика, която ресторантите за бързо хранене прилагат успешно от години, за да генерират вълнение и неотложност сред потребителите.

Това чувство за неотложност идва, когато конкуренцията във войните за пилешки сандвичи ескалира. Преди по-малко от три месеца конкурентът на веригата за производство на пиле Popeyes разшири избора си от сандвичи, за да включи за постоянно сандвича с почернено пиле.

Почерненото пилешко предястие, което стартира през юни 2023 г., стана първото постоянно допълнение към селекциите с пилешки сандвичи на марката Cajun, откакто Popeyes пусна оригиналния си сандвич през 2019 г. – временно детронира Chick-fil-A в онлайн продажбите на сандвичи, според данни от Edison Trends .

Chick-fil-A обаче бързо възвърна короната си в онлайн продажбите и остава крал на пазара на пиле за бързо хранене.

Базираният в Атланта франчайз е реализирал повече от 18,8 милиарда долара продажби миналата година, според документа за разкриване на франчайз на Chick-fil-A. За сравнение, Popeyes събра приблизително $5,9 милиарда продажби през фискалната 2022 година. Миналата година Chick-fil-A продаде 527 милиона сандвича.

Новата лимитирана серия Sammie ще бъде украсена с приготвено по поръчка сирене пименто, халапеньо и струйка мед. Сезонният сандвич е първият път, когато Chick-fil-A експериментира с оригиналната си рецепта за сандвич с пържено пиле.

„Искахме да създадем изключителен сандвич, който да осигури уникално завъртане на нашите гости, без да губим класическия вкус на оригиналния пилешки сандвич Chick-fil-A“, каза в изявление Стюарт Трейси, създателят зад новото ястие.

Предстоящото стартиране беше посрещнато с вълнение от клиентите чрез социалните медии.

Уил Хърбърт, предприемач от Оукланд, Калифорния, каза, че вечеря в Chick-fil-A няколко пъти седмично и планира да опита най-новото допълнение, когато бъде пуснато.

„Мисля, че е наистина интересно, защото Chick-fil-A има много селективно меню, което никога не се променя“, каза Хърбърт. „Развълнуван съм да опитам този нов сандвич, но съм по-развълнуван, че те просто променят нещата.“

Хърбърт добави, че докато очаква пускането на пазара, той се съмнява, че сандвичът със сирене и пипер с мед ще бъде редовна поръчка за него. Вместо това той каза, че вероятно ще продължи да поръчва извън традиционното меню.

Кулинарният блогър Джош Джордан, който публикува под потребителското име Snackolator, каза, че последователите му са реагирали изключително положително на уникалната рецепта. Ангажираността обикновено е по-висока в неговите публикации за Chick-fil-A в сравнение с други пилешки франчайзи.

„Бих казал по отношение на обема и интензивността на ентусиазма, сандвичът Chick-fil-A получава много повече шум и изглежда има по-голям интензитет на хората, които искат да го опитат, за разлика от сандвича с черно пиле,“ той каза.

Тъй като и Chick-fil-A, и Popeyes се отправят отвъд основните намазани с масло кифлички и пържено пиле, потребителите ще бъдат тези, които ще решат кой да управлява този постоянно разрастващ се пазар на пилешки сандвичи.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР