Войникът от Националната въздушна гвардия на САЩ Джак Дъглас Тейшейра,

...
Войникът от Националната въздушна гвардия на САЩ Джак Дъглас Тейшейра,
Коментари Харесай

Военният, обвинен за изтичането на секретни документи, може да лежи в затвора 15 години

Войникът от Националната въздушна армия на Съединени американски щати Джак Дъглас Тейшейра, упрекнат в приключване на секретни документи на Пентагона, може да получи до 15 години затвор, в случай че бъде приет за отговорен. Това заяви в петък The New York Times.

На Тейшейра бяха повдигнати две обвинявания за неразрешено изземване на класифицирани документи и отбранителни материали, както и неразрешено предпазване и предаване на информация за националната защита. Първото обвиняване планува оптимално наказване до пет години затвор. По второто обвиняване Тейшейра може да бъде наказан на 10 години затвор.

Следващото правосъдно съвещание е планувано за 19 април. Обвиняемият към този момент ще остане в ареста.

Джак Дъглас Тейшейра от Норт Дайтън, Масачузетс беше задържан от ФБР в дома си предходния ден. По време на чуването висшият федерален прокурор по националната сигурност на Бостън Надин Пелегрини изиска Тейшейра да бъде арестуван в очакване на правосъдния развой.

в основата на следствието бяха оповестени в обществените мрежи през март, само че новините за тяхното битие не излязоха нескрито, до момента в който не бяха оповестени от New York Times предходната седмица. Смята се, че това е най-сериозният пробив в сигурността, откогато повече от 700 000 документа, видеоклипове и дипломатически грамофети се появиха на уеб страницата на WikiLeaks през 2010 година

Американски чиновници към момента правят оценка вредите, нанесени от приключването на информация, което включва записи, показващи хипотетични детайлности за уязвимостта на украинската войска и информация за съдружници, в това число Израел, Южна Корея и Турция.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР