Войната вече е в окупирания от Русия Крим.Проблемите за Русия

...
Войната вече е в окупирания от Русия Крим.Проблемите за Русия
Коментари Харесай

Украйна за взривовете в Крим: Нямаме нищо общо

Войната към този момент е в окупирания от Русия Крим.

Проблемите за Русия поради подпалената от съветския президент Владимир Путин война в Украйна стават все по-сериозни.

След като нощес съветски оръжеен склад избухна в пламъци – и то в Белгородска област, т.е. на съветска територия, неприятностите от тези аспект продължиха, съобщи actualno.com.

В Крим, след среднощ имаше детонации – най-малко 4, като гърмежите са станали в региона на военното летище Белбек, северно от " столицата " на полуострова Севастопол, оповестява организация " Ройтерс ".

Губернаторът на Севастопол Михаил Развожаев твърди, че съветската Противовъздушна отбрана е свалила украински дрон. Отделно има и фотоси на летището, където в редичка са подредени изтребители - какво се случи на друго такова летище в Крим, летище " Саки ". По-рано денем, в проруски канали в " Телеграм " се появи информация, че украински дрон е свален до така наречен Кримски мост, в региона на Керч.

В Нова Каховка обаче също имаше информация и видеа за серия от гърмежи. " Туитър " профилът Роб Лий, който следи доста съществено войната в Украйна, препубликува видео и информация, че е имало най-малко 10 детонации. В Нова Каховка има язовир и мост през река Днепър – де факто част от оборудванията на язовира, а украинската войска към този момент на няколко пъти го обстреля и сега мостът надали може да се употребява за прекачване на тежка военна техника от руснаците.

" Както сте разбрали – нямаме нищо общо. Пушете по-малко ", разяснява в " Туитър " Олексий Арестович, консултант на политическия кабинет на украинския президент Володимир Зеленски.

Съгласно утринния отчет на Генералния щаб на украинската войска, няма забележителна смяна на фронта. В Донецка област, що се отнася до Бахмут, Славянск и Краматорски съветски пробив няма, споделят украинците. По-ожесточени наподобява са боевете при Авдеевка, която е в тила на град Донецк и е непрекъсната опасност за съветската окупация там. А на 18 август нито от съветска, нито от украинска страна имаше изказвания за каквито и да било, даже минимални като величина нови овладени териториални позиции от руснаците, отбелязва в дневния си отчет американският мозъчен концерн Институт за проучване на войната. Но съветските обстрели не стопират и следващо видео от Харков демонстрира, че те удрят където сварят.

Опасенията, че ще има съветска провокация при АЕЦ Запорожие обаче се ускоряват.

Появиха се фрагменти по какъв начин тежка съветска военна техника е ситуирана в пространствата с турбините на нуклеарната централа. Но е видно, че руснаците и вербално приготвят почвата при тежък случай да хвърлят виновността на украинците. Според украинското разузнаване, чиновниците на " Росатом ", които са били в АЕЦ " Запорожие ", към този момент са я напуснали. А в следената от Кремъл съветска осведомителна организация " Интерфакс " се появи информация, че съветската окупационна власт в Енергодар съобщила за следващ обстрел против града, който е основан точно поради АЕЦ " Запорожие ". Турският президент Реджеп Ердоган също изрази угриженост за протичащото се в АЕЦ-а - това към този момент сториха редица страни, отпред със Съединени американски щати, както и Организация на обединените нации. Ердоган беше на посещаване в Украйна.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР