Войната в Украйна сплоти ЕС в един политически блок и

...
Войната в Украйна сплоти ЕС в един политически блок и
Коментари Харесай

Петър Чобанов: Сигурен съм, че България ще е част от еврозоната

Войната в Украйна сплоти Европейски Съюз в един политически блок и сподели по какъв начин може да работи в синхрон. Това е един подтик, които би трябвало да ни подтикне в действителна смяна. Трябва да се насърчава един резистентен и стопански напредък. Трябва да се приказва за координирана тактика и заедност. Еврозоната ще се уголемява и цифровото евро ще се трансформира в суверенитет и непоклатимост, като конструктивен детайл. България може да показа своя опит. Трябва да трасираме пътят към еврото с една все по-добра и ежеминутна връзка с ЕЦБ. Сигурен съм, че страната ни ще бъде част от това.

 

Това съобщи подуправителят на Българската национална банка Петър Чобанов по време на конференция за бъдещето на финансовата интеграция на Европейски Съюз, проведена от евродепутатът Емил Радев.

Форумът бе открит с видео обръщения на еврокомисар Марейд Макгинес, която дава отговор по въпросите на финансовата непоклатимост, финансовите услуги и съюза на финансовите пазари, и Паскал Донаху, ръководител на Еврогрупата. Встъпителни думи ще насочи и уредникът на конференцията – евродепутатът Емил Радев, който е докладчик по мнението на Комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи на Екологичен потенциал по отношение на основаването на цифрово евро.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР