Войната в Украйна рефлектира на отбранителните способности и способността на

...
Войната в Украйна рефлектира на отбранителните способности и способността на
Коментари Харесай

Началникът на отбраната: Войната в Украйна показа нуждата от трансформация на НАТО

Войната в Украйна рефлектира на отбранителните качества и способността на Алианса да се трансформира. Целта е да се откри баланс за създаване на дълготрайни решения във всички области.

Това съобщи началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов след среща с висшия командващ на Съюзното командване на НАТО по трансформацията военачалник Филип Лавин.

Той изясни, че по време на срещата с Лавин са разискали системата на сигурността на Алианса и сигурността на Източния фланг на НАТО поради войната в Украйна.

Ефтимов се надява полемиката с Ливан да помогне за развиване и промяна на българските въоръжени сили .
 Зам.-шефът на НАТО: Путин блъфира с нуклеарните оръжия (засега)
Зам.-шефът на НАТО: Путин блъфира с нуклеарните оръжия (засега)

Според него това е психическото заплашване, а не действителни планове

Според него има нужда от по-голямо финансиране за транспортна и логистична инфрастуктура на източния фланг на НАТО.

Адмирал Ефтимов е показал и пред Лавин новите военни условия за акомодация в НАТО. Ставаме очевидци на трансформационни процеси в хода на войната. Развитието на мощна отбранителна промишленост е основен приоритет за всяка една страна на НАТО , акцентира началникът на защитата.

Върховният командващ на Съюзното командване на НАТО по трансформацията военачалник Филип Лавин добави, че приносът на България в НАТО е от решаващо значение . Приемането на бойна група на НАТО и помагането на Украйна е доказателство за ангажираността на България, сподели Ливан.

Военновъздушни сили на България има значима роля за бойната група на територията на България, посочи Филип Ливан. Така, както е значимо да сме готови за всички провокации, е значимо да се работи за утрешния ден и бъдещата оперативна среда, по думите му.
 НАТО организира огромно обучение в Северна Европа
НАТО организира огромно обучение в Северна Европа

Швеция се причислява към ученията на НАТО в преоформения север

Според него бойните дейности стават все по-сложни и е значимо, че във всеки аспект сме по-бързи и ефикасни от съперниците. НАТО би трябвало непрестанно да се развива и трансформира, тъй като това е непрестанен развой, сподели още Ливан.

Според него НАТО би трябвало да бъде трансформиран. НАТО се нуждае от по-силни и маневрени сили , с цел да се запазят силите на Алианса пред съперника, настоя Ливан.

Филип Ливан добави, че трансформацията на НАТО не е разкош, а нужда. Преводът на новите проекти на НАТО са нужни, с цел да продължи Алиансът да бъде съответен на заобикалящата го среда, сподели той.

Ливан знае по какъв начин работи България във военно отношение и към тях ще се прибавят нови цели и качества, нужни във всички военни домейни по въздух, море, киберпространството и бойните дейности.
 Шолц убеден в бъдещите гаранции за сигурност на НАТО
Шолц убеден в бъдещите гаранции за сигурност на НАТО

Независимо от резултата от президентските избори в САЩ
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР