Войната в Украйна продължава. В окопите край столицата Киев войници

...
Войната в Украйна продължава. В окопите край столицата Киев войници
Коментари Харесай

Киев си е върнал контрола над градове 35 км източно от столицата

Войната в Украйна продължава. В окопите край столицата Киев бойци патрулират с противотанкови ракети на рамо. Признателни са за помощта на жителите, написа Би Ти Ви.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 3230
„ Местните ни оказват помощ доста. Непрекъснато копаем, укрепваме. Дръжте се, ние сме на нашата земя! “, споделя боец.

В хода на войната Украйна заяви, че удря значими логистични цели в превзетите от Русия елементи на страната. Според английското министерство на защитата Киев си е върнал контрола над градовете 35 км източно от столицата.

С надписи " Деца " коли с евакуиращи се жители не престават да прииждат в Запорожие. Пътуването им продължава с дни.

От другата страна Кремъл разгласи, че тук-там украинските военни не позволяват евакуацията на цивилни. Твърди се, че съветските войски са стегнали още повече обръча към Мариупол. Използван е бил комплекс " Искандер " за поразяване на база за задгранични наемници в Украйна. Двете страни потвърдиха за първата публична замяна на бойци.

В изявление пред Европейския съвет през вчерашния ден украинският президент Володимир Зеленски разгласи, че Европа е можела да предотврати инвазия в Украйна, в случай че превантивно беше глобила Москва и помоли Брюксел да не се бави с евроинтеграцията на страната му.

„ През този месец сравнявахте световете и видяхте всичко. Видяхте кой какъв брой коства. Видяхте, че Украйна би трябвало да бъде в Европейски Съюз в близкото бъдеще “, съобщи Зеленски.

Американският президент Джо Байдън пък изиска Русия да бъде извадена от Г-20.

" Това, което Путин се пробва да направи, е да разбие НАТО – той избира да се изправя против 30 независими страни, в сравнение с против 30 обединени страни дружно със Съединени американски щати “, съобщи той.

 

По-късно тази година се чака среща на страните от формата Г-20 в Индонезия. Към този миг съветският президент Владимир Путин има намерение да участва.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР