Войната в Украйна продължава. Отблъснат на бойното поле, Кремъл насочва

...
Войната в Украйна продължава. Отблъснат на бойното поле, Кремъл насочва
Коментари Харесай

„Генератори на надеждата” набира енергийна помощ за Украйна

Войната в Украйна продължава. Отблъснат на бойното поле, Кремъл насочва военната си машина към цивилното население. Целта му е да лиши хората от съществени потребности: вода, електричество и отопление. 
Прочетете още
Затова, Европейският парламент се сплоти с Eurocities - мрежа от над 200 от най-големите европейски градове, с цел да подари електрически генератори, трансформатори и аварийни елементи за електроенергийните мрежи и с това да помогне на украинците да преживеят суровата зима, която ги чака.

Кампанията " Генератори на вярата " е доста практична и съответна опция да се помогне за обезпечаването на сила и чиста вода за хората, които са под непрекъсната блокада, да им се обезпечат естествени условия на живот, които другояче одобряваме за даденост. Тези генератори ще спомогнат за поддържането на главните съоръжения в страната, като ще обезпечават сила за лечебни заведения, учебни заведения, водоснабдителни уреди, центрове за даване на помощ, домове за краткотрайно настаняване, антени на мобилни оператори и други

Идеята е лесна за използване на процедура и може да се осъществя бързо. На свободния пазар не се оферират задоволително генератори, а националните държавни управления към този момент са дали от своите ресурси тези, с които разполагат. Големите и дребните градове и райони в цяла Европа обаче имат свободен потенциал и могат да се включат в акцията. Националните органи за гражданска отбрана събират дарения, които в границите на Механизма за гражданска отбрана на Европейски Съюз ще бъдат превозени бързо до един от трите центъра в Европейски Съюз. След това Украйна ще може да реши къде в страната оборудването е най-спешно належащо и то ще бъде превозено до крайното си предназначение.

От момента на оповестяването на акцията до момента са получени генератори с разнообразни размери и мощ от доста градове - от Рим до Талин. Получават се оферти за генератори и от елементарни хора, които желаят да се включат в акцията. Европейците желаят да оказват помощ. Това е взаимност в деяние. Това е Европа в деяние.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР