Войната в Украйна предоставя на Европа възможността най-накрая да прекрати

...
Войната в Украйна предоставя на Европа възможността най-накрая да прекрати
Коментари Харесай

Блинкен: Европа има шанс да се отърве от руската енергийна хватка

Войната в Украйна дава на Европа опцията най-сетне да приключи зависимостта си от съветската сила. Това съобщи държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен, представен от БГНЕС.

Блинкен направи тези мнения след изненадващо посещаване в Украйна на път за Брюксел, където съобщи, че ще разиска енергийната сигурност на среща с представители на НАТО.

" Съществува голяма опция най-сетне един път вечно да се откажем от тази взаимозависимост от Русия, да се отървем от задушаващата хватка, в която Русия държи Европа, употребявайки силата като оръжие, и да диверсифицираме доставките, да диверсифицираме маршрутите ", сподели Блинкен.

Европа, която е мощно подвластна от съветските доставки, упрекна Москва, че употребява силата като средство за изнудване в отговор на глобите поради съветската военна акция в Украйна.

Миналата седмица съветският газов колос " Газпром " затвори газопровода " Северен поток " към Германия, базирайки се на нуждата от ремонт, като Кремъл съобщи, че глобите са попречили на вярната поддръжка на газовата инфраструктура.

" Фактът, че Русия още веднъж отряза газопровода " Северен поток ", е още едно доказателство, че за Европа е от жизненоважно стратегическо значение да се откаже от зависимостта си от съветската сила, тъй като Путин сподели, че ще я употребява като оръжие и няма да спре ", сподели Блинкен.

От началото на съветската инвазия през февруари Европейски Съюз се стреми да понижи зависимостта си от съветските енергийни запаси и одобри проект за понижаване на потреблението на природен газ в целия блок.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР