Войната в Украйна прави трудно и дори невъзможно предвиждането как

...
Войната в Украйна прави трудно и дори невъзможно предвиждането как
Коментари Харесай

Домбровскис: Войната прави развитието на икономиката невъзможно

Войната в Украйна прави мъчно и даже невероятно предвиждането по какъв начин ще се развива стопанската система, съобщи през днешния ден заместник-председателят на Европейската комисия Валдис Домбровскис.

Икономическият растеж ще продължи, само че по-бавно. Плащаме тази цена, с цел да защитим правото на европейски народ да избере бъдещето си, добави той.

Времената са доста несигурни, нужни са промени и вложения, уточни Домбровскис. По неговите думи наложените от Европейски Съюз наказания против Москва целят секване на опциите за финансиране на военната машина на съветския президент Владимир Путин.

Преследваме оптимален напън над Кремъл, до момента в който не приключи експанзията. Кремъл би трябвало да заплати цена за военната експанзия, съобщи Домбровскис.

В данни, показани през днешния ден от Европейска комисия, се планува страните от Европейски Съюз следващата година да прекратят помощите, обезпечавани до момента на сдруженията поради пандемията. Отправена е рекомендация страните да съгласуват тясно икономическите си политики, а най-задлъжнелите от тях да стартират да лимитират дълга.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР