Войната в Украйна поставя икономиката на Германия пред нови изпитания.

...
Войната в Украйна поставя икономиката на Германия пред нови изпитания.
Коментари Харесай

Апел към германците: Пестете, всеки икономисан кубически метър газ е от полза

Войната в Украйна слага стопанската система на Германия пред нови тествания. В хранилищата има задоволително газ за пролетта и лятото на тази година, само че не е несъмнено каква тъкмо ще е обстановката идната зима, изясни министърът. Преди това Хабек разгласи ранно предизвестие по така наречен спешен проект за изключителни обстановки в снабдяването с газ, само че разясни, че това е чисто защитна мярка.

„ Длъжни сме да създадем всичко и да сме готови за възможни разстройства в снабдителната мрежа или за дефицит на съветски газ, с цел да можем незабавно да вземем съответни ограничения “, сподели Хабек.

Нужни са старания и от страна на жителите

Освен напъните на държавното управление по градежа на нови терминали за газ, обезпечаване на различни доставки и повишение на енергийната успеваемост на постройките, старания ще са нужни и от страна на елементарните жители, съобщи министърът. Всеки може да способства, в случай че в този момент понижи потреблението на газ и нефт, сподели Хабек и моли:

„ Всеки кубически метър газ, който не бъде изгорял, оказва помощ “. С спомагателните количества полутечен газ от Съединени американски щати, които Германия получава в този момент, газовите складове в страната ще бъдат запълвани през лятото. Според министъра на стопанската система обаче е належащо всеки жител да огледа съществено на въпроса за икономията на гориво и да снижи потреблението си.

Подготовка е осъществена

Ако в действителност се стигне до спешна обстановка с дефицит на газ, в действие влизат законовите разпореждания и критерии, съгласно които крайните консуматори на гориво, обществени институции, лечебни заведения, както и значими инфраструктурни обекти последни ще бъдат изключени от снабдяването с газ. По думите на министъра съответните ограничения ще бъдат взимани, единствено в случай че се окажат наложителни. Подготовката за тях била осъществена.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР