Войната в Украйна отключи процес на пренареждане в българската политика.

...
Войната в Украйна отключи процес на пренареждане в българската политика.
Коментари Харесай

Димитър Ганев: Войната в Украйна начерта ново деление в българската политика

Войната в Украйна отключи развой на пренареждане в българската политика. Такава позиция изрази пред Българска национална телевизия политологът Димитър Ганев.

Той означи, че управническата коалиция е почнала с общ пиедестал анти-ГЕРБ, само че след 24 февруари – деня на съветската инвазия против Украйна, има явно пренареждане на политическите пластове, при което значимата делителна линия е в отношението сред твърдата евроатлантическа позиция и компромисното отношение към дейностите на Русия.

„ При това пренареждане започнаха доста ясно да се виждат разнобоите в обединението “, означи Ганев.

По думите му, за разлика от някои политици, българското общество е заело ясна проевропейска позиция.

Той разясни, че преди войната обществото ни е било разграничено на три: едната част е гледала на запад, другата на изток, третата е приемала да сме част от Европейски Съюз и НАТО, само че е била с позитивно отношение към Русия. Като цяло към 60% от хората са имали позитивно отношение към Русия.

След началото на войната позитивното отношение към Русия е ерозирало измежду хората от третата група и твърдата евроатлантическа позиция е взела превес.

Добри усеща към Русия заявяват най-вече хора над 60-годишна възраст, до момента в който измежду най-младите не се вижда подобен тренд, разясни Димитър Ганев.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР