Войната в Украйна не може да бъде разрешена на бойното

...
Войната в Украйна не може да бъде разрешена на бойното
Коментари Харесай

Орбан: Силите на Украйна се изчерпват

Войната в Украйна не може да бъде позволена на бойното поле, а единствено посредством дипломация и договаряния, като първата стъпка би трябвало да бъде неотложно преустановяване на огъня, сподели министър председателят Виктор Орбан в изявление в петък пред  унгарското публичното радио, представено от Daily News Hungary.

" Ако ни хвърлят през прозореца, би трябвало да се върнем през вратата , а в случай че ни избутат през вратата, би трябвало да се върнем през прозореца ", заяви той, наблягайки че войната е била доста скъпа и Украйна е останала без пари и едвам оцелява. " Нейната войска беше боеспособна само с помощта на западните пари " добави той.

" Има два въпроса: единият се отнася до решението на президента на Съединените щати какъв брой дълго ще харчат милиарди тук , в Източна Европа, а другият е какъв брой дълго може да издържи Европа ", сподели Орбан. Европейски Съюз може да генерира пари, в случай че държавите-членки " хвърлят парите си в общи хазни ", сподели той. Въпросът обаче остава: " Колко дълго можем да издържим, когато европейската стопанска система е в неволя и не виждаме завършек на войната? " " Вече сме дали повече от 70 милиарда евро , само че не можем да забележим по какъв начин са похарчени; сметките не са направени ", сподели Орбан. В тази обстановка, в средата на 7-годишния бюджетен цикъл, Европейската комисия желае от страните членки да дадат общо 100 милиарда евро, добави той.

Глобалните стопански трендове от ден на ден се характеризират с изолираност  и " един тип гетоизация ", сподели той в изявлението, добавяйки, че вместо това връзката, съдействието и разделянето на труда биха били по-добри за производството и икономическия напредък.

Орбан добави, че Унгария най-сетне е била станала конкурентоспособна преди експлоадирането на войната, която от този момент замъглява цялата система от световни стопански връзки и послужи като опрощение за спиране на връзките, от които зависеше благосъстоянието на десетки милиони страни и хора.
 Орбан осъди федерализма на Европейски Съюз и
Орбан осъди федерализма на Европейски Съюз и " джендър офанзивата "

Надява се изборите за Екологичен потенциал следващата година да укрепят държавните управления в границите на блока, които отхвърлят политиките на Германия и Франция
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР