Войната в Украйна може да се излезе от контрол и

...
Войната в Украйна може да се излезе от контрол и
Коментари Харесай

Столтенберг: Войната в Украйна може да се излезе от контрол и да се разрасне

Войната в Украйна може да се излезе от надзор и да се трансформира във война сред Русия и НАТО, декларира генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг в изявление, публикувано през вчерашния ден.
" Ако нещата тръгнат зле, може да станат ужасно зле ", споделя той пред Норвежката радиотелевизионна компания. " Това е ужасна война в Украйна. Това е също война, която може да стане цялостна война, която да премине в огромна война сред НАТО и Русия ", установи той, само че прибавя, че алиансът " работи ежедневно, с цел да избегне това ".
В изявлението Столтенберг, който е някогашен министър председател на Норвегия, позволява опцията от разгръщане на войната в Украйна и акцентира, че е значимо да не се стига до спор, който включва " още страни в Европа и който да стане пълномащабна война в Европа ".
Кремъл неведнъж е упреквал съдружниците от НАТО, че на процедура вземат участие във войната, защото доставят на Украйна оръжия, образоват нейни бойци и ѝ обезпечават военна разследваща информация. Вчера съветският президент Владимир Путин загатна, че Москва може да схване, по думите му, доктрината на Съединени американски щати за изпреварващ удар.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР