Войната в Украйна може да продължи години. Това каза ръководителят

...
Войната в Украйна може да продължи години. Това каза ръководителят
Коментари Харесай

НАТО се опасява, че войната в Украйна може да продължи години

Войната в Украйна може да продължи години. Това сподели ръководителят на НАТО в неделя, на фона на засилените съветски офанзиви, откакто Европейският съюз предложи Киев да стане претендент за присъединение към блока.

Йенс Столтенберг съобщи, че доставката на най-съвременно въоръжение на украинските войски ще усили възможностите за освобождение на източния му район Донбас от съветски надзор, написа немският вестник " Бил дам Зонтаг ". " Трябва да се подготвим за обстоятелството, че това може да отнеме години. Не би трябвало да стопираме да поддържаме Украйна”, сподели генералният секретар на военния алианс и добави: " Дори и разноските да са високи, освен за военна поддръжка, само че и поради покачващите се цени на силата и храните ".

Британският министър председател Борис Джонсън, който посети Киев в петък, също приказва през уикенда за нуждата да бъдем готови за дълга война. Това значи да се подсигурява, че " Украйна ще получава оръжия, съоръжение, муниции и образование по-бързо от нашественика ", написа Джонсън в лондонския " Сънди таймс ". По думите му времето е жизненоважен фактор. " Всичко ще зависи от това дали Украйна може да ускори способността си да пази своята територия по-бързо, в сравнение с Русия може да възобнови способността си да нападна ".

Говорейки пред кореспонденти в събота, Джонсън акцентира нуждата от отбягване на " умората от Украйна”. Тъй като съветските сили " откъсват напред сантиметър по сантиметър”, съдружниците би трябвало да покажат на украинците, че са там, с цел да ги поддържат дълго време, сподели още английският министър председател.

Украйна получи забележителна поддръжка, когато Европейската комисия предложи страната за статут на претендент - решение, което се чака страните от Европейския съюз да одобрят на среща на върха тази седмица. Това би сложило Украйна по пътя да осъществя блян, считан за неосъществим преди нахлуването на Русия на 24 февруари, даже в случай че участието може да отнеме години.

Източник:БГНЕС
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР