Войната в Украйна може да приключи до май, заяви съветникът

...
Войната в Украйна може да приключи до май, заяви съветникът
Коментари Харесай

Олексий Арестович, съветник на Зеленски: Войната може да приключи до май

Войната в Украйна може да завърши до май, съобщи съветникът в украинската президентска канцелария Олексий Арестович, представен от " Индипендънт ", който добавя, че Москва и Киев може доста скоро да се схванат за мира.

Точният период за това Русия да напусне Украйна ще зависи от събитието какви запаси е подготвен да вложи Кремъл във военната акция. " Мисля, че не по-късно от май, началото на май, би трябвало да имаме спокойно съглашение, а може би и доста по-рано, ще забележим. Говоря за най-късните вероятни дати ", сподели Арестович, който позволи, че е допустимо да се стигне до спокойно съглашение и в средата - края на април, според от хода на бойните дейности.

Според него даже и да се стигне до спокойно съглашение, Русия може да продължи още година дребните тактически конфликти, само че Арестович съобщи, че Украйна ще упорства за цялостно евакуиране на съветските войски от територията ѝ.

Русия е заела над 40 000 сирийци за присъединяване в спора в Украйна, заяви неправителствената организация Сирийски център за наблюдаване на човешките права, представена от " Гардиън ".

Според представена от изданието медийна информация от Украйна първите 400 от тях са пристигнали по украинските граници.

Според Сирийския център за наблюдаване на човешките права в Ростовска област в Русия край границата с Украйна и в Гомел, Беларус, са построени центрове за настаняването и образованието им.

Съединени американски щати предизвестиха Китай да не оказва помощ на Москва, написа " Вашингтон пост ".

Изданието отбелязва, че на фона на известията, че Русия е поискала оръжия от Пекин, Белият дом е декларирал, че на вчерашната си среща в Рим с китайския си сътрудник американският консултант по националната сигурност Джейк Съливан непосредствено е предизвестил Пекин, че в случай че удовлетвори съветските претенции, ще има последици.

В друга публикация, озаглавена " Как превъзхожданите във въоръжението бранители на Киев съумяха да не разрешат на съветските войски да завладяват столицата ", изданието отбелязва, че украинските бойци в града са постигнали това посредством комбиниране от партизанска тактичност, създаване на положителни отбранителни линии и познаване на градския терен, където се водят бойните дейности, което им е осигурило преимущество.

Стотици бягат от Мариупол, филантропичен ескорт не съумя да доближи града, написа " Ню Йорк таймс ".

Изданието отбелязва, че Русия и Украйна са преговаряли през вчерашния ден на фона на съветски артилерийски удари, а в това време президентът на Съединени американски щати Джо Байдън обмисля свикването на среща на водачите от НАТО. Вестникът добавя, че камиони, пренасящи филантропична помощ за Мариупол, са били спрени, и показва, че украинският президент Володимир Зеленски ще направи послание пред Конгреса на Съединени американски щати.

Китай се пробва да измести вниманието на фона на американския напън поради Украйна, написа " Уолстрийт джърнъл ".

Вестникът разяснява, че до момента в който Съединени американски щати оказват напън на Китай поради поддръжката на Пекин за Русия, Китай се пробва да измести вниманието към опита си да помогне за предотвратяването на това украинската рецесия да се задълбочи. " Уолстрийт джърнъл " отбелязва в тази връзка, че на вчерашната си среща с Джейк Съливан китайският посланик Ян Цзечъ е изтъкнал ангажираността на Китай с намаляването на напрежението в рецесията.

Нежеланието на Пекин да се разграничи от Москва обаче подкопава доверието на Запада към Китай и лимитира всякаква допустима роля, която Китай би могъл да играе в убеждаването на Русия да отстъпи, разяснява изданието.

Съединени американски щати споделиха на съдружниците, че Пекин е дал знак за подготвеност да окаже военна помощ на Русия, написа " Файненшъл таймс ". Москва е поискала съоръжение, в това число ракети земя-въздух, съгласно дипломатическа преписка, представена от изданието.

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР