Войната в Украйна може да има драматични последствия при разпределението

...
Войната в Украйна може да има драматични последствия при разпределението
Коментари Харесай

ООН: Войната в Украйна ще увеличи глада по света

Войната в Украйна може да има трагични последици при разпределението на храната в разрастващите се страни , се показва в прогноза на Организацията по издръжка и земеделие на Организация на обединените нации (ФАО – FAO), представена от ДПА.

Ако има огромно понижение на износа на зърно от Украйна и Русия и цените се покачат в международен проект, то милиони хора ще са застрашени от недохранване до идната година, сочи симулация на ФАО.

Броят на недохранените хора по света ще се усили с сред 8 и 13 милиона до 2023 година, в случай че спорът в Украйна продължи месеци, предвижда ФАО.
Азиатско-тихоокеанският район, Близкият изток и Северна Африка наред със Субсахарска Африка ще са изключително наранени. 

Около 50 страни по света зависят от вноса на пшеница от Украйна или Русия, съгласно ФАО. Русия е най-големият снабдител на пшеница в света, а Украйна се подрежда на пето място в тази статистика.

Интензивността и продължителността на спора не престават да са неразбираеми. Вероятните нарушавания в селскостопанската активност в тези две огромни страни експортьорки на съществени артикули могат съществено да покачат хранителната неустановеност по света, когато интернационалните цени на храните към този момент са високи и нестабилни, съобщи генералният шеф на ФАО Ку Донгю.

Не е ясно дали други страни по света ще могат да запълнят очертаващия се дефицит в доставките, съгласно ръководителя на ФАО.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР