Войната в Украйна - масирана атака с дронове срещу Одеска

...
Войната в Украйна - масирана атака с дронове срещу Одеска
Коментари Харесай

Масирана атака с дронове срещу Одеска област

Войната в Украйна - масирана офанзива с дронове против Одеска област. Местните управляващи приканиха жителите да останат в укритията, тъй като заплахата не е отминала. Към момента няма данни за жертви и вреди.

По информация на съветското министерство на защитата, през миналата нощ са унищожени две безпилотни машини - покрай Крим и над Курска област. Украинците не престават да напредват на юг, съгласно Москва, съветските сили отблъскват офанзивите.



В обичайното си среднощно послание президентът Зеленски съобщи, че е постигнал съглашение с френския си сътрудник Еманюел Макрон за образование на украински водачи във Франция. Зеленски разгласи и предстоящата промяна на военния министър Олексий Резников. Това е измежду най-сериозните политически рокади в Украйна след началото на войната и е част от тактиката на Зеленски да се оправи с корупцията в страната. А това е част от дълготрайния проект на Киев за присъединение към Европейски Съюз, написа Би Би Си.

Днес в Сочи, ще се организира среща президентите на Турция и Русия - Реджеп Ердоган и Владимир Путин. Сред главните акценти в нея е бъдещето на така наречен зърнена договорка, която допуска свободен експорт на украинско зърно през Черно море. Москва се отдръпна от спогодбата през юли и упорства за осъществяването на редица условия, преди да се върне към нея.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР