Войната в Украйна - Лисичанск е бил подложен на масиран

...
Войната в Украйна - Лисичанск е бил подложен на масиран
Коментари Харесай

Масиран обстрел в Лисичанск, Украйна - на крачка от членство в ЕС

Войната в Украйна - Лисичанск е бил подложен на масиран обстрел, оповестяват локалните управляващи. По тяхна информация има доста жертви. А съгласно съветската страна, след украински обстрел на Донецк има ранени.

По данни на английското военно министерство, през последните часове съветската войска ускорява натиска на юг, в региона на Изюм, като крайната цел е стягане на обсадата на Северодонецк. Тежките стълкновение в града не престават, макар, че по-голямата част от града се управлява от съветските сили. Продължават и договарянията с украинските военни, които са се укрепили в завода " Азот ", за опцията да се предадат. Според представители на проруската сепаратистка Луганска република, към този момент няма резултат.

На изненадващо посещаване в Киев беше английският министър председател Борис Джонсън. След него стана ясно, че Лондон ще образова украински военни. Украйна е на крачка от пълноправното участие в Европейски Съюз, сподели в обичайното си послание Володимр Зеленски.

" Украйна заслужава това позитивно решение. Украинските полезности са европейски полезности. Украинските институции поддържат резистентност даже в условия на война. Украинските демократични привички не са изгубили силата си даже и в този момент. Сближаването ни с Европейския съюз е позитивно освен за нас. Това е най-големият принос към бъдещето на Европа от години насам. ", съобщи Володимир Зеленски, президент на Украйна.

По информация на Ройтерс към този момент Киев няма да може да получи четири огромни дрона, способни да носят oръжие, поради опасения, че усъвършенстването им съоръжение за наблюдаване може да попадне във противников ръце.

Литва е съобщила на управляващите в съветската Калининградска област, че ще блокира преноса на артикули, които попадат под глобите на Европейски Съюз. Става дума за сред 40% и 50% от продуктите, които влизат в Калининград с жп-транспорт. Калининградска област е съветски анклав сред Литва и Полша.

Според специалисти, решението на Вилнюс може да ескалира напрежението сред между Русия и НАТО поради спора в Украйна.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР