Войната в Украйна и проблемите с доставките ще се отразят

...
Войната в Украйна и проблемите с доставките ще се отразят
Коментари Харесай

Фолксваген“ закъса заради войната

Войната в Украйна и проблемите с доставките ще се отразят доста тежко на оперативната активност на " Шкода ауто " (Skoda Auto) през 2022 година, предизвести чешкият автомобилостроител, представен от Ройтерс. Подразделението на " Фолксваген " (Volkswagen) обаче чака възстановяване на снабдяването с полупроводници през втората половина на годината.

Най-големият експортьор на коли от Чехия разгласи нарастване на оборота с 3,9 на 100 през 2021 година до 17,7 милиарда евро (19,48 милиарда долара), съобщи Българска телеграфна агенция.

Оперативната облага е повишена с 43,2 % до 1,1 милиарда евро.

В Братислава, заводът на " Фолксваген ", който е един от най-големите в Европа, от през вчерашния ден е спрял производството поради липса на електронни съставни елементи от снабдители от Украйна, заяви говорителката Луция Коварович-Макаева, представена от ТАСС. По думите й заводът и преди е изпитвал усложнения поради дефицита на електронни съставни елементи на международните пазари, само че обстановката се е влошила след началото на войната в Украйна.

Заводът на " Фолксваген " в Братислава работи от 1991 година Инвестициите в него са 4,6 милиарда евро. За миналите 30 години в словашката столица са създадени над 6 милиона разнообразни модела коли от групата " Фолксваген ".
ТЕМА преди 2 часа 577 преди 2 часа 828 преди 2 часа 940
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР