Войната в Украйна е първа линия на опитите на Русия

...
Войната в Украйна е първа линия на опитите на Русия
Коментари Харесай

Надежда Нейнски: Не смятам, че Русия ще разшири полето на военните действия

Войната в Украйна е първа линия на опитите на Русия да върне своите зони на въздействие. Така че имперската политика на Русия сега в действителност търси разнообразни канали, през които да прокарва и постоянно е търсила такива канали. Те употребяват най-различни принадлежности на своето въздействие - политика, черква, просвета, всичко.

Това разяснява пред Нова тв Надежда Нейнски. 

Като приказваме за разнообразни канали на въздействие, би трябвало да ви кажа, че бях сюрпризирана като научих, че към момента съществува тази процедура в българската дипломация - фамилиите, като отидат с дипломата в друга страна, им се отпуска дребна сума пари за учебни такси, които са незадоволителни за заплащането в учебни заведения на наши сътрудници и стигаг само и единствено за съветското учебно заведение. Руските учебни заведения са към съветските задачи, т.е. децата на българските дипломати би трябвало да учат в съветските учебни заведения и това продължава до ден сегашен, разяснява тя. 

Като разговарях с полския дипломат, той ми изясни, че децата на техните дипломати учат в учебни заведения, които са на страни членки на НАТО. Това е обезпокоително, тъй като сегашните деца на българските дипломати, които може би са бъдещите дипломати, се оформят като персони от съветските учебни заведения, разяснява тя. 

Недоимъкът постоянно е опрощение. Но националния интерес, националната сигурност си имат своята цена, тъй като става въпрос на цели. Ако България желае да има сполучлива политика, би трябвало да се опита да приготви потомство, което да е сътрудник с останалите страни членки на НАТО, а не да търси себе си, уточни тя. 

Не считам, че ще има война, която Русия ще поведе с членка на НАТО. Разбира се, наш дълг е да имаме подготвеност политическа, оперативна и военна, само че не считам, че полето на военните дейности ще се разшири. Не мисля, че Русия може да си разреши такава война. Това, което виждам е нейното доближаване с Иран, което още по-ясно демонстрира нейната изолираност от европейския и евроатлантически свят. това е проблем, само че зависимостта от Иран и Китай си има своята цена и не мисля, че Русия може да си я разреши, разяснява тя. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР