Контраофанзива в Украйна след два месеца: Може ли все пак да успее?

...
Войната в Украйна достигна критична точка. Накъде ще тръгне от
Коментари Харесай

Войната в Украйна достигна критична точка. Накъде ще тръгне от тук нататък може да реши бъдещето на страната и да засегне сигурността на Европа.

През 18-те месеца, откакто Русия нахлу, украинците бяха предимно в отбрана, пречейки на силите на Москва да завземат повече територия.

Но това лято Украйна - с помощта на милиарди паунда западно военно оборудване - предприе атака, опитвайки се да изгони руснаците от земя, която преди това са завзели в източната и южната част на държава.

Два месеца след това контранастъпление и с времето на същността преди настъпването на зимата, украинските войски постигат ли реален напредък?

Работейки с BBC Verify, ние анализирахме видеозапис от боевете и разговаряхме с експерти, за да се опитаме да отговорим на този въпрос.

Един поглед към широкомащабна карта на източна и южна Украйна показва, че не се е променило много през двата месеца от началото на контраофанзивата.

Русия все още окупира почти една пета от Украйна - включително градовете Донецк, на изток, и Мариупол, които превзе след месеци на обсада - и нейните силите са добре вкопани.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР