Войната в Украйна - ден 298-ми - руснаците се готвят

...
Войната в Украйна - ден 298-ми - руснаците се готвят
Коментари Харесай

Продължава битката за Бахмут, топлоподаването в Киев е възстановено

Войната в Украйна - ден 298-ми - руснаците се готвят за улични боеве в Мелитопол, твърди украинският кмет на града. За минимум трима ранени оповестява Киев след обстрел на Херсон. А Москва твърди, че при украинска офанзива в Белгородска област е умрял минимум един човек, има и ранени.

За жителите на Бахмут детонациите и артилерийският огън към този момент са всекидневие. Халина идва от другия завършек на града, с цел да търси медикаменти.

Халина, гражданин на Бахмут: " И една нещастна аптека. Намерих я, само че цените са кошмарни. С нашите пенсии е невероятно... Не знам какво се случва и с дома ми ".

Преди войната тук са живели повече от 80 хиляди души, градът е бил прочут с пенливото си вино и с намиращата се солна мина. Сега е следващото полесражение, на което позициите на руснаци и украинци съвсем не се трансформират - с дни. Бахмут няма огромно стратегическо значение, само че победа тук е нужна на руснаците, изключително след поредицата загуби, споделят анализатори. Според последните данни на английското разузнаване, Москва ще изпрати музиканти на фронтовата линия, с цел да повдигне бойния дух на войската.

Топлоподаването в Киев е възобновено след петъчната масирана съветска офанзива против енергийната инфраструктура на украинската столица. На един от площадите в града, потопен в мрак, поради неналичието на ток, свети " Елхата на непобедимостта ". Тази година тя е изкуствена. Блести с помощта на генератор. А украинците не губят вяра.

Алла, гражданин на Киев: " Ще танцуваме към елхата у дома - както постоянно. Ще запалителен свещи. Какво друго да създадем? Няма да ни погребат в мрачевина! Всичко ще бъде наред! ".



Руският боен министър Сергей Шойгу инспектира военни, ангажирани със " специфичната военна интервенция в Украйна ", се споделя в известие на министерството на защитата. Шойгу е приказвал с военни на фронта и от командните центрове в региона сраженията, се споделя още в информацията, само че без да се показва по кое време и дали министърът е посетил Украйна.

Междувременно Дядо Мраз посети съветски бойци в граничната с Украйна, Белгородска област и ги зарадва с... мандарини.

Украинският президент Зеленски е изискал да приказва преди финала на Световното състезание по футбол, само че от ФИФА са му отказали, споделиха от канцеларията на президента. Обръщението на Зеленски, което беше определно като " зов за мир ", беше публикувано в медиите.

Володимир Зеленски, президент на Украйна: " Обявявам самодейност за привикване на Световна среща за формула за мир тази зима. Форум, който да сплоти всички народи към идеята за международен мир. Трибуните на стадионите остават празни след мач, след война - градовете остават празни. За това войните би трябвало да се провалят, и мирът да стане първенец, както е в този момент в Катар. Световна купа, а не Световна война. Възможно е! Моля Ви, подкрепете Украйна и нашите старания за възобновяване на мира ".

Катар е бил склонен с излъчването на авансово записаното обръщение на британски език, твърди Киев. От Фифа, която направи всичко допустимо Мондиалът да не бъде политизиран, към момента не са коментирали.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР