Войната в Украйна - активни сражения се водят в южните

...
Войната в Украйна - активни сражения се водят в южните
Коментари Харесай

Войната: Украинската армия е повредила един от мостовете над р. Днепър

Войната в Украйна - дейни сражения се водят в южните елементи на страната. Украинските сили оповестяват, че са развалили един от двата моста над река Днепър.

Десетки починаха при масиран съветски обстрел в Днепропетровска област. По информация на проруските сепаратисти, съветските сили са влезнали в градовете Соледар и Бахмут. Сателитни фотоси демонстрират тежки провали след серията детонации в авиобазата " Саки " в Крим.

Киев не е поел отговорност за гърмежите, а съветската страна твърди, че причина за тях е пожар, зародил поради неспазване на ограниченията за пожарна сигурност. Унищожени са минимум 9 самолета.

Днес в Копенхаген ще се организира донорска конференция за Украйна. В среднощното си послание президентът Зеленски съобщи, че Киев ще получи помощ, в това число и още оръжия.

" Това е въпросът, който тревожи всички: по кое време ще свърши войната? Някои споделят месеци, други - година, и повече. Всъщност въпросът за времето е непосредствено обвързван с въпроса за загубите, които Русия ще претърпи. Колкото по-големи са загубите на окупаторите, толкоз по-бързо ще имаме опция да освободим страната и да подсигуряваме сигурността на Украйна. Ще пристигна време когато окупаторите ще избягат от Харков, от Донбас, от Крим ", съобщи украинският президент.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР