Войната в Израел създаде отлична възможност за Русия да посее

...
Войната в Израел създаде отлична възможност за Русия да посее
Коментари Харесай

Politico: Войната в Израел създаде отлична възможност за Русия да посее разделение сред западните си врагове

Войната в Израел сътвори отлична опция за Русия да посее разделяне измежду западните си врагове. Машината за дезинформация на Владимир Путин в никакъв случай не би пропуснала този късмет, написа Politico. От началото на военните дейности на 7 октомври, обвързваните с Кремъл профили в обществената мрежа Facebook са се нараснали с близо 400%. Освен това тематиката за рецесията в Близкия изток към този момент господства в изявленията на съветски дипломати, подкрепяни от страната медии и поддръжници на съветския президент на Запад.
 
Лъжите, популяризирани от цифровите пропагандатори на Москва, към този момент включват изказвания, че терористите от " Хамас " употребяват оръжия на НАТО, с цел да атакуват Израел, както и че английски инструктори са обучавали нападатели от " Хамас ". Кървавият спор в Близкия изток съставлява двойна опция за Путин. Тя разрешава на Русия да подклажда разделяне на Запад посредством целенасочена активност в обществените медии, ориентирана към делене на поддръжниците на Израел, от тези, които поддържат Палестина. Насилието в действителния свят, изключително против евреите, набъбна през последните седем седмици, а антивоенните митинги на стотици хиляди хора избуяха от Лондон до Вашингтон.
 
Атаката на Русия в обществените медии в Близкия изток също отвлича публичното внимание от войната в Украйна, която зацикли след поредност от военни неточности, протест на наемници от ЧВК " Вагнер " и дълго проточилата се контраатака на Киев. През последните седем седмици насилието, изключително против евреи, внезапно набъбна и от по целия свят започнаха антивоенни митинги.
 
Настъплението на Русия в обществените мрежи също по този начин цели да отвлече публичното внимание от войната в Украйна. " Отвличането на вниманието от Украйна е единствено от изгода за Русия. Колкото повече западната общност е съсредоточена върху Израел и Хамас, толкоз по-малко внимание обръща на обстоятелството, че Конгресът е на път да не финансира военните старания на Украйна. Осветяването на други места отвлича вниманието от Украйна ", съобщи ръководителят на екипа против осведомителната операция на Алианса за гарантиране на демокрацията на Съединени американски щати Брет Шафър.
 
В края на октомври водачи на " Хамас " посетиха Москва - в явен опит на Русия да играе ролята на медиатор при освобождението на израелските заложници. Русия и " Хамас " имат общ съдружник в лицето на Иран - Путин предизвести, че израелските военни дейности в Газа могат да ескалират отвън района. Според данни на Алианса за гарантиране на демокрацията в седемте седмици, откогато " Хамас " атакува Израел, съветските профили във Facebook са разгласили в мрежата 44 000 пъти спрямо едвам 14 000 изявления през седемте седмици преди началото на спора.
 
Като цяло подкрепяната от Русия активност във Facebook е споделена близо 400 000 пъти, което е четирикратно нарастване спрямо изявленията, оповестени преди началото на спора. Най-споделяните основни думи в този момент включват доста изречения, свързани с спора, като " Хамас " и " Близкия изток ", до момента в който преди войната съветските държавни медии и дипломатически профили се концентрираха съвсем извънредно върху Украйна или ролята на Путин в света.
 
Близо 400-процентното нарастване на изявленията от сметки, свързани с съветското държавно управление, съставлява капка в морето спрямо милионите изявления във Facebook за спора в Близкия изток от елементарни консуматори на обществените медии за същия интервал от време.
 
Но доста от профилите, подкрепяни от Кремъл - изключително тези от глобени медии като RT и Sputnik - имат голям обсег. Всички тези компании доближават до милиони почитатели в Европа, Латинска Америка и Африка, макар че Европейски Съюз е наложил наказания на техните интервенции в региона на радиоразпръскването и обществените медии.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР