Войната срещу стикерите по предното стъкло на автомобила съвсем скоро

...
Войната срещу стикерите по предното стъкло на автомобила съвсем скоро
Коментари Харесай

Този омразен за всички шофьори документ отива завинаги с историята

Войната против стикерите по предното стъкло на автомобила напълно скоро ще вземе нова жертва – този за гражданска отговорност. Това написа в. „ Телеграф бг “.

Това разкриха депутати от отрасловата парламентарна комисия, която следва скоро да гледа на второ четене промени в Закона за придвижването по пътищата, които пращат зелените лепенки в историята. Мотивите са облекчение на жителите и понижаване на разноските им на пари и време.

Разлепяне

До разлепването на стикерите се стига след постепенната цифровизация на системите за придвижване по пътищата у нас и прозрението на депутатите, че както чиновниците на Пътна полиция, по този начин и умните модерни камери могат за секунда да ревизират в база данни дали за обещано МПС е платена застрахователната лавица.

По тази причина измежду измененията е и отпадането на задължението водачите да носят със себе си оригинал или копие на „ Гражданска отговорност “.

Такова обаче би трябвало да се носи в чужбина, където управляващите нямат достъп до българските бази данни.

Сложно

За разлика от стикера за застраховка отърваването от стикера за механически обзор или така наречен екостикер ще се окаже по-сложна задача. „ Причината е, че съгласно доста сътрудници той е основен за предотвратяването на фиктивните механически прегледи и затова евентуално ще се резервира.

Целта е обаче да не бъде на стъклото, а под предния похлупак или на профила на шофьорската врата “, изясни депутатът от ПП-ДБ Божидар Божанов.

По негово предложение в закона ще бъде записано, че всевъзможни стикери, които не са въведени със закон, би трябвало мигновено да изчезнат от предните стъкла на колите.

Това обгръща да вземем за пример всички стикери, основани посредством заповеди и наредби на институции, измежду които министерства, държавни предприятия и общини.

Промените се чака да се гледат в пакет с тези, въвеждащи камерите на пътната организация като средства за засичане на междинна скорост с административно-наказателна цел.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР