Войната създава силен източник на нестабилност. В интерес на Европа

...
Войната създава силен източник на нестабилност. В интерес на Европа
Коментари Харесай

Калфин: Войната в Украйна създава силен източник на нестабилност

Войната основава мощен източник на неустойчивост. В интерес на Европа в бъдеще не е да има един нападателен комшия, а по границата си схващане, че по-нататъшни войни и експанзии ще бъдат неприемливи. Това съобщи пред БНР някогашният министър на външните работи Ивайло Калфин.

Той акцентира, че в този момент тече процедура за преразглеждане на европейския бюджет. Има единодушие по тематиката, че ще продължи помощта за Украйна. Въпросът e какви са другите други възможности. Спирането на помощта за Украйна несъмнено ще докара до доста бърз завършек на войната , разясни Калфин.

Според него прекъсването на европейската помощ за Украйна ще излезе солено на европейската стопанска система и на данъкоплатците. По думите му е в полза на Европа този спор да завърши час по-скоро, като не се допусне нарушение на националните граници.

Калфин уточни, че опитите на Европейски Съюз за структурирането на помощта за Украйна основават различия сред страните-членки. По въпроса с финансовата помощ за Украйна на единия полюс са балтийските страни, на другия - Унгария. Решенията се вземат единомислещо, само че по-бавно поради другите позиции, добави той.

Ивайло Калфин бе безапелационен, че колкото повече продължава войната, толкоз повече привикваме с нея.

По думите му войната в Украйна ще се отрази и на идните избори за Европейски парламент. Като притеснителен той дефинира възхода на националистичните партии.
 Украйна споделя на критиците на бавната контраатака да млъкнат
Украйна споделя на критиците на бавната контраатака да млъкнат

Най-резкият сигнал до момента за разочарованието на Киев от приключването на информация от западни публични лица
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР