Войната с Русия е във финалната си фаза. Тя обаче

...
Войната с Русия е във финалната си фаза. Тя обаче
Коментари Харесай

Володимир Зеленски: Войната с Русия е във финалната си фаза

Войната с Русия е във финалната си фаза. Тя обаче е и най-трудна. Това разяснява президентът на Украйна Володимир Зеленски на формалното си посещаване в Румъния през вчерашния ден. Телевизия Диджи 24 разгласява въпросите и отговорите на украинския президент.

Запитан по кое време ще свърши войната, Володимир Зеленски отговори, че не може да каже точна дата. " Мисля, че знам по кое време, само че не мога да кажа и на вас това. Последната част на войната е, не е средата. Първата част бе окупацията, последва прекъсването на напредването и поемането на иницативата. Мисля, че сме в последната част. Имаме доста страхове - парите, оръжията, само че сме в последната част, най-трудната ", отговори Зеленски.

Запитан дали е удовлетворен от скоростта на украинската контраатака, Зеленски уточни, че има доста провокации, само че самодейността е в ръцете на Украйна. " Продължаваме по-нататък, напред. Губим доста хора, само че продължаваме напред ", сподели украинският президент.

В отговор на въпрос дали се притеснява, че спорът в Израел ще отвлече вниманието от Украйна, Зеленски призна, че човек не може да се концентрира върху доста неща по едно и също време. " Трябва да избереш кого подкрепяш, с пари, с военна помощ. За да можеш да поддържаш едно полесражение, не можеш да отваряш доста фронтове. Разбираемо е. След всичко, което се случи, на някои хора не им стига, обичат кръвта, не могат да се успокоят. Не можеш да сравняваш една война с друга война. Хората, които основават тези войни, са луди ", сподели украинският президент.

Зеленски сподели, че Украйна не се бори с Израел за поддръжката на Съединени американски щати. В отговор на въпрос украинският президент уточни, че е обикновено американската помощ за Украйна да намалее в подтекста на събитията в Израел. " Имаме каквото имаме, би трябвало да се оправим ", сподели украинският президент, представен от Българска телеграфна агенция.

Запитан дали се тревожи от изхода от президентските избори в Съединени американски щати, Зеленски призна, че " всичко въздейства, всяка смяна ". " Не мога да кажа, че всичко ще бъде същото. Не зная по какъв начин ще бъде, кой ще завоюва изборите, само че е решение на американския народ. Тръмп би направил някои промени ", разяснява Зеленски.

Запитан дали следва международна война, Зеленски сподели, че съгласно него " Русия е заинтригувана от това ".

" За едни войната е покруса, за други е опция. Искат продължителна дестабилизация на света. Виждаме Русия в политическа изолираност. За да я спрем, можем да създадем това единствено посредством единение на международно равнище, огромните страни, мощните. Трябва да забележим, че всички вземат участие и че могат да спрат политически Русия “, отговори Зеленски.

Запитан дали би стиснал окървавената ръка на Владимир Путин, с цел да спре войната в Украйна, Зеленски сподели, че президентът на Русия не желае да приключи спора. „ Ще бъде доста откровен. Той даже не може да реши към този момент. Той не желае да приключи нищо, не е заинтригуван, няма да се случи в никакъв случай. Стискането на ръка не значи нищо. Ако искаш да спреш войната, правиш всичко належащо, с цел да я спреш, приказваш с всички хора, които са подготвени да договарят. Той не желае. Няма нито един човек, който има интерес да се върнат връзките, които съществуваха преди с Русия “, сподели Зеленски. Според него Путин желае да продължи напред „ и не става дума единствено за Украйна “. „ Той желае повече, територии, които бяха под закрилата на Съветския съюз, приказвам за Молдова, балтийските страни “, уточни Зеленски в отговор на въпрос на телевизия Диджи 24.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР