Войната с президента продължава. Може би в момента сме свидетели

...
Войната с президента продължава. Може би в момента сме свидетели
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Свидетели сме на трети сезон на войната с президента

Войната с президента продължава. Може би сега сме очевидци на трети сезон на тази война, първият беше президент и войната в Украйна, вторият беше президент и Конституция, а в този момент явно сме за кожата на един президент. Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова пред публицисти.

" Така както познавам президента Радев не считам, че би се поддал на който и било да основава партия, още повече да му се диктува това по какъв начин да стане. За всичките години, в които съм работила с него, аз съм се убедила, че това е човек на достойнството, съблюдава до буквата на закона всичките правила, и законни, и конституционни. Може би по тази причина сглобката не може да му елементарни. Защото от началото на сглобката не стана част от нея, въпреки че имаше такива предложения, той нито за миг не ратифицира законните им дейности, точното противоположното - постоянно се обръщаше се към Конституционния съд. Това не се прости ", разяснява още вицепрезидентът.

По думите ѝ в действителност има потребност от политическа опция. Според нея президентът не е декларирал, че точно той ще прави политическата опция. " Всички виждаме в обществото, че имаме потребност от нещо ново. Що се отнася до тази дясна реакция в сглобката, техният максимален боязън е тъкмо алтернативата. Колкото пъти дневно излязат да приказват, че няма опция, толкоз повече се пробват да убедят самите себе си ", показва още тя.

На въпрос за идната конференция на Българска социалистическа партия, в която левицата ще изнася данни за нарушавания на служебните на кабинети на президента, тя прикани всеки, който има сигнал за нарушавания и корупция, да се отнесе към органите на реда и правоохранителните органи.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР