Войната носи смърт и разрушения. Звучи невероятно, но успоредно с

...
Войната носи смърт и разрушения. Звучи невероятно, но успоредно с
Коментари Харесай

Другата война: Рускините – синеоки, ледени и надменни, украинките - знойно лято и страст

Войната носи гибел и опустошения. Звучи необикновено, само че паралелно с бойните дейности се водят разногласия и по линия на… хубостта. Украинките или рускините – кои са по-красиви?

 

Въпреки обстоятелството, че украинският и съветският народ се смятат от мнозина за доста близки националности, тяхната етнопсихология е друга. Разликите са изключително явни измежду женската половина от популацията на тези две страни. Украинките и рускините се разграничават една от друга освен по своя вид хубост, само че и по цялостен набор от психически черти.

 

Външни разлики

 

Разликите във външния тип се дължат на произхода, както и на генетичното разбъркване с народите, живеещи в съседство. Красотата на съветската жена клони повече към северния, фино-балтийски вид. Тя е със светла коса (светло руса, руса, ярко кестенява) и очи (сини, сиви и зелени), верни черти, от време на време много строги.

 

Украинските дами, назад, са по-скоро южняшки вид. Чертите на лицето им са по-меки и по-изразителни от тези на рускините. Оттенъците на очите, кожата и косата са доминирани от ярки контрасти: кестенява или несъмнено черна коса (почти няма естествени блондинки), гъсти черни вежди със светла кожа, черни, кафяви или компактно зелени очи.

 

Ако хубостта на една рускиня може да се съпостави със студена зима или напълно ранна пролет, то хубостта на една украинка безспорно припомня август, най-слънчевият и топъл месец. Всеки от тези типове е добър по собствен метод.

Що се отнася до отговора на въпроса кое е по-добре, тук, както се споделя, кой какво харесва.

 

А характерите?

 

Не по-малко поразителни са разликите в характерите на рускините и украинките. Приветливите и търпеливи съветски дами са по-сдържани във връзка с страстите. Те доста простят на съпрузите си, склонни са към всеотдайност, без съмнение ще „ спрат галопиращ кон “ или ще „ влизат в горяща барака “. Но в характера им има и стоманени нотки, които се демонстрират в избрани обстановки. Нерядко са надменни. През вековете са усвоили умеенето постоянно да преобладават при взимане на решения в фамилията или в любовните връзки.

 

Свободолюбивите украински дами имат експлозивен, твърдоглав темперамент. Силно обичат, само че мъчно простят грешките на колегата. Специалистите свързват тези характерности с култа към Богинята майка, следван в продължение на доста епохи от народите на Украйна, Румъния, България, Полша, Унгария. Украинските дами са по-взискателни към мъжете и не са склонни да простят неточности. Те са подготвени да защитят истината в най-горещия спор.

Украинските дами не са склонни да се оказват в ролята на жертва, те интензивно се пазят и постоянно са подготвени да отстояват своята позиция.

 

Статистика за разводите

 

Разликите в етнопсихологията на съветските и украинските дами се удостоверяват от статистиката за разводите.

 

В Русия през 2022 година до бракоразвод са стигали 7 от 10 брачни двойки. Това е доста висок %. В Украйна разводите са били 61% от браковете.В други страни процентът на разводите е доста по-нисък: 48% в Канада, 46% в Съединени американски щати, 42% във Англия, 38% във Франция и единствено 27% в Япония.

 

Голям брой разпаднали се фамилии в Русия и Украйна се дължат на необятно публикуваното пиене на съпрузите и финансови проблеми.

 

От година и нещо причина за раздялата е и войната.Не по-малко значима е половата съгласуемост на съпрузите, неналичието на която постоянно води до невярност.

 

Тук също има фрапиращи разлики, които са отразени в статистическите данни. Руските съпрузи са доста по-склонни да търсят секс отвън фамилията. От общия брой на погрешните съпрузи в Русия 75% са мъже.В украинските фамилии обстановката е малко по-различна Пропорциите на съпрузите и съпругите, отговорни за невярност, са почти идентични - надлежно 58% и 42%.

 

Статистиката доста отчетливо отразява темперамента на свободолюбивите украински дами с матриархални възгледи за фамилния живот.

 

Руска жена, в противен случай, е подготвена да пожертва персоналното си благополучие в името на запазването на фамилното благоденствие. Руските мъже обаче са отвън всяка ранглиста във връзка с извънбрачните връзки.  
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР