Войната не е нито загубена, нито спечелена от който и

...
Войната не е нито загубена, нито спечелена от който и
Коментари Харесай

Росен Желязков: Има много силен лобизъм по приемането на пакета Мобилност

Войната не е нито изгубена, нито извоювана от който и да е. Това сподели в предаването "Панорама " по Българска национална телевизия министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков във връзка вчерашното приемане на пакета "Мобилност " на първо четене в пленарна зала в Европейския парламент.

Вчера не беше дефинитивното приемане на пакета, беше следващ стадий на приемане на комплицираното законодателството. Приемането се случи на първо четене с редица тежки процедурни похвати и напън от страна на заинтерсованите, макар че от една страна няма правно съображение, от друга няма процедурните причини за това, а от трета това разделя не за първи път гласовете в Европа, и на четвърто място – когато един парламент си отива, той не контролира пазарните връзки по добър метод, съобщи Желязков.

Председателят Таяни слушаше всички страни, сякаш се опитваше да угоди на всички. Разбира се, един ръководител не може да гласоподава вместо политическите водачи. Когато тази тематика влезе в зала, където има 750 депутати, ние с нашите 16, даже с другите страни от периферията на Европа, сме по-малкмо от 1/3 Нашата цел беше да не влезе в зала, тъй като тогава резултатът беше предупреден, уточни транспортният министър.

Лошо усещане направи през вчерашния ден ликуването на условно казано, спечелилите. Когато се постановат противоречиви решения, няма спечелили, тъй като това компрометира единния пазар и чувството за взаимност, съобщи Желязков.

Може би след 12 години участие не сме се научили още да вършим взаимни отстъпки и да търгуваме с неща, които зависят от нас, с цел да получим неща, които ни вълнуват. Този развой обаче ни даде повече в сравнение с ни взе. Показа, че можем да се обединим за една идея, акцентира той.

Не знам тъкмо кому бръкнахме в канчето, само че е ясно, че цялата самодейност стартира от едно обединяване от синдикати, главно от Франция и Белгия, които посредством основаване на лобистки компании в Брюксел имат влияние върху Европейската комисия и върху Европейския парламент. Аз персонално настоявам, че има доста мощен лобизъм по приемането на това законодателство, съобщи Росен Желязков.

Попитан за коментар по тематиката "Апартаментгейт ", Желязков сподели: "Всичко е в областта на морала и правото. Важното е каква е реакцията ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР