Войната на Русия в Украйна превърна тежките нарушения на правата

...
Войната на Русия в Украйна превърна тежките нарушения на правата
Коментари Харесай

Зверствата във войната в Украйна - шокираща рутина за ООН

Войната на Русия в Украйна трансформира тежките нарушавания на правата в " шокираща рутина " и отвлича вниманието на човечеството от битката с екзистенциалните закани за своето оцеляване . За това предизвести висшият комисар на Организация на обединените нации по правата на индивида Фолкер Тюрк, представен от " Франс прес ".

В тирада пред Съвета на Организация на обединените нации по правата на индивида той осъди ужасяващите злодеяния, осъществени след нахлуването на съветските сили в Украйна преди 13 месеца, и предизвести, че спорът " продължава да изпраща шокови талази по света ".

Тюрк уточни, че внезапното нарастване на цените на храните, силата и други артикули е " засилило напрежението и неравенството във всеки район ".

По негови думи това изостря най-тежката световна рецесия във връзка с разноските за живот от потомство насам, в резултат на която към 71 милиона души са изпаднали в беднотия и която " заплашва стабилността на доста страни ".

Същевременно, 37 години след злополуката в Чернобил, " друга - в Запорожие, продължава да бъде изложена на голям риск, с евентуално влияние върху милиони хора ".

" Във време, когато човечеството е изправено пред големи екзистенциални провокации, тази разрушителна война ни отдалечава от намирането на решения по обезпечаване на нашето оцеляване ", акцентира Тюрк.
 Организация на обединените нации: Светът умишлено върви към по-широка война
Организация на обединените нации: Светът умишлено върви към по-широка война

Перспективите за мир в Украйна не престават да понижават

" Тази война опонира на всякаква причина. На тази полуда би трябвало да се постави край и да бъде реализиран мир ", безапелационен бе той.

Тюрк съобщи, че неговата работа е удостоверила над 8400 смъртни случая на цивилни и повече от 14 000 ранени цивилни след съветското навлизане на 24 февруари 2022 година

" Тези числа са единствено върхът на айсберга ", предизвести той.

По негови думи множеството от жертвите са породени от съветските сили, употребяващи широкоударни избухливи оръжия в жилищни квартали.

Тюрк акцентира и констатациите на проверяващ екип на Организация на обединените нации за " многочислени изтезания по бърза процедура и целенасочени офанзиви против цивилни " от съветските сили и обвързваните с тях въоръжени групи, като ЧВК " Вагнер ", както и " 621 случая на принудително изгубване и случайно задържане ".
 Организация на обединените нации: В Украйна са осъществени военни закононарушения
Организация на обединените нации: В Украйна са осъществени военни закононарушения

Открити са доказателстваза това в областите Киев, Чернигов, Харков и Суми

Заключенията сочат, че украинските въоръжени сили също са правили бързи изтезания.

Тюрк уточни и че украински цивилни, и по-специално деца, са били трансферирани на окупирана територия или в Русия.

Киев твърди, че над 16 000 украински деца са били депортирани в Русия към предишния месец.

Международният углавен съд издаде по обвиняване за военно закононарушение - точно за нелегално депортиране на украински деца.
 Организация на обединените нации: Извеждането на украинчета към Русия е военно закононарушение
Организация на обединените нации: Извеждането на украинчета към Русия е военно закононарушение

Членовете на комисията не са били позволени в окупираната от Русия част на Донецка област, в това число Мариупол
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР