Войната на Русия срещу Украйна прекъсна, но освобождаването на Херсон

...
Войната на Русия срещу Украйна прекъсна, но освобождаването на Херсон
Коментари Харесай

Игор Яковенко: Пукнатината между Путин и генералите се задълбочава

Войната на Русия против Украйна прекъсна, само че освобождението на Херсон няма да повлияе на рухването на фашисткия режим в Руската федерация, написа УНИАН.

Руският опозиционен водач и публицист Игор Яковенко счита, че пукнатината сред режима на Путин и генералите се задълбочава. В ефира на Еспресо той акцентира, че доближаването сред тях е краткотрайно.

„ Налични са задоволително огромни запаси за оцеляването на Руската федерация. Не знаем след каква последваща победа на украинската войска съветският режим ще стартира да рухва. Но пукнатините към този момент са почнали и това е явно. Пукнатината сред Путин и съветската войска се задълбочава. Това се вижда, тъй като генералите през цялото време бяха срещу тази война “, изясни Яковенко.

Опозиционерът означи, че Путин е принудил Генералния щаб на Руската федерация и армията да водят война, а в този момент се пробва да ги накара да бъдат виновни за провалите на фронта.

„ Ударът, нанесен от Пригожин и Кадиров, донасяйки главата на военачалник Лапин на Путин на тепсия, беше ориентиран против началника на Генералния щаб Герасимов, който към този момент очевидно е в недружелюбност и евентуално ще бъде идната жертва. Генералите нямат предпочитание да бъдат овце на заколение Те в един миг, когато има цялостно неодобрение от Путин, те ще си кажат думата ", заключи Яковенко.

Руските генерали и войната в Украйна

По-рано английското разузнаване заяви за загуби измежду съветските генерали в Украйна. Най-малко 10 генерали бяха отстранени във войната и в никакъв случай няма да се върнат на работа. А шестима бяха отстранени от отговорностите си.

Бившият пълководец на американската войска на европейския континент генерал-лейтенант Бен Ходжис счита, че генералите на Путин към този момент не му имат вяра.

Според специалисти Путин е почнал акция за оклеветяване на генералите, тъй като желае да ги изкара отговорни за загубата на войната.

Руските военни съумяха да унищожат повече от 85 задгранични наемници, които се пробваха да спрат съветските въоръжени сили в южнодонецкото направление с контраатаки. Това заяви на брифинг формалният представител на съветското министерство на защитата генерал-лейтенант Игор Конашенков.

„ В южнодонецкото направление подразделения на задгранични наемници контраатакуваха в посока на селищата Степное, Владимировка и Павловка на ДНР, пробваха се да спрат настъплението на съветските войски. В резултат на огневи вреди от артилерия и армейска авиация, са унищожени 85 бойци, седем бойни бронирани машини и два пикапа ", сподели Конашенков.

Украинските военни напуснаха позициите си в село Опитное покрай Авдиевка в Донецката национална република заради продължителна блокада от съветските въоръжени сили.

На юг украинските сили за защита почистват освободените територии, нови позиции на съветските войски са подложени на огневи провали от ракетни и артилерийски елементи, оповестява Ukrinform.

„ Ситуацията в нашата зона на отговорност и в частност в Таврийската оперативна зона остава тежка, само че следена “, отбелязва командването.

Съобщава се, че в освободените обитаеми места в Херсонска и Николаевска области подразделения на Силите за защита на Украйна организират стабилизационни ограничения и са закрепени на новозаетите позиции.

Украинските бранители разчистват освободените от врага територии, по-специално търсят маскирани съветски военни и изоставена техника, попълнят обменния фонд и „ същия съветски ленд-лиз “.

Противникът, от своя страна, укрепва отбранителните линии на левия бряг на Днепър и се пробва да задържи краткотрайно окупираните територии. В същото време оказва огнено влияние върху позициите на отбранителните сили и върху новоосвободените обитаеми места в Херсонска и Николаевска области.

 

Източник: БЛИЦ
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР