Войната на Русия срещу Украйна е заплаха и за ЕС,

...
Войната на Русия срещу Украйна е заплаха и за ЕС,
Коментари Харесай

„И други страни са заплашени от Русия. Страсбург е само на 1600 км от Киев“

Войната на Русия против Украйна е опасност и за Европейски Съюз, за неговите полезности, суверенитет и сигурност.

Това съобщи пред Европейския парламент в Страсбург външният министър на Белгия Хаджа Лабиб. Тя приказва на спор за запазването на уговорката и даването на военна помощ от Европейски Съюз за Украйна. Белгия пое ротационното председателство на Съвета на Европейски Съюз на 1 януари.

„ Дълг на Европа е да продължи и да усили поддръжката си за Киев, най-вече във военната сфера, за колкото време е належащо. Да приказваме противоположното ще бъде от изгода за Путин, който посредством външния си министър към този момент даде ясно да се разбере, че няма да спре в Украйна. И други страни са застрашени. Ние сме застрашени. Трябва да помните, че Киев е единствено на 1600 км от Страсбург “, сподели Лабиб.

Тя настоя също, че Европейски Съюз би трябвало да продължава да поддържа гражданското общество, неправителствените организации, деятелите и самостоятелните съветски медии - както в Русия, по този начин и отвън нея.

Белгийското председателство ще направи всичко допустимо за усилване на производството на нужните за Украйна муниции в Европа, увери Хаджа Лабиб.

Тя посочи, че Европейски Съюз разполагаме с всички нужни запаси, с цел да подкрепя Украйна в дълготраен проект. Подкрепата, предоставена до момента от началото на съветската експанзия през февруари 2022 година, е за близо 27 милиарда евро. До този миг на Украйна са предоставени над 300 000 снаряда. Направени са и взаимни публични поръчки за над 180 000 снаряда.

Скоро европейската промишленост ще има потенциала да създава 1 милион артилерийски снаряда годишно, сподели изпълнителният зам.-председател на Европейската комисия Марош Шефчович. Европейски Съюз към този момент има потенциала за производството на повече от 1 милион муниции вид „ земя-земя “ като минохвъргачни сраряди.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР