Войната на Путин е война на един човек. Това е

...
Войната на Путин е война на един човек. Това е
Коментари Харесай

Правнучката на Хрушчов за Путин от Ню Йорк: Параноичен, самотен диктатор, но може да го сменят брутални хора

Войната на Путин е война на един човек. Това е война на един деспот, който живее в собствен личен свят, споделя Нина Хрушчова. " Не търсете някаква логичност или рационалност - всичко е подчинено на разбиранията на един деспот ", прибавя тя в изявление за немската социална медия ARD.

Хрушчова е дете, когато прародител ѝ е свален от власт, откакто години наред е най-могъщият човек в Съветския съюз. Правнучката на мъжа, наследил Сталин във властта, живее от 1990-те в Съединени американски щати, откъдето интензивно изследва държанието на настоящия президент на Русия.

Хрушчова дефинира Путин като уединен автократ: " Там няма никакъв политически разсъдък, никакъв реален разум. Той живее в измислена действителност, в която всеки би трябвало да му се подчинява, вместо да мисли и работи реалистично ", споделя Хрушчова пред ARD.

Възможно е Путин да желае да накаже НАТО, като унищожи цялата военна инфраструктура на Украйна. А може би цели да сложи свое марионетно държавно управление в Киев. Но при всички положения зад неговата инвазия стои една не толкоз прагматична, колкото тревожна цел: " Той желае да си направи свое царство - царството на Путин Велики ", споделя Хрушчова.

Професорът по интернационалните връзки в нюйоркския университет New School твърди, че Путин доста харесва съветския публицист Александър Солженицин и споделя неговата визия за обединяване на славянските нации.

" Той към този момент има Беларус, в този момент ще вземе и Украйна, а по-късно може да провокира гражданска война в Казахстан ", споделя Хрушчова и разказва Путин като един изцяло параноичен деспот, който се крие някъде и се усеща все по-самотен.

" Той изпитва под паника боязън от гибелта - като Сталин в късните му години. Путин е параноичен и е достигнал оня финален етап, в който към този момент живее в напълно друга галактика. Такава галактика, каквато ние мъчно можем да си представим. "

Със средства като тези на американската дипломация никой не може да излезе на глава с този деспот, уверена е Хрушчова. " Ако не се държиш добре, ще те накажем - при автократите това не работи ", споделя тя.

Хрушчова счита за илюзорна и визията на Запада, че съветският народ може да в профил диктатора. Според изследвания (на държавни социологически агенции) над 70 на 100 от руснаците поддържат войната. Но и самостоятелни източници удостоверяват тази наклонност: доста руснаци ги боли, че страната им е презирана от останалия свят, написа още Дойче веле.

" Изключват ги от интернационалните надпревари, от футболни шампионати, стопират хора на културата и изкуството - всичко. Заедно със глобите това дава на болшинството чувството, че някой желае да унищожи Русия. Ако пък една част от народа се изправи против Путин, ще стане доста кърваво. Това ли желаеме ", пита правнучката на Хрушчов.

Но даже и Путин да падне, отпред на Русия няма да застане оня политически водач, за който си мечтаят американците. Поради простата причина, че Путин се погрижи да трансформира ФСБ, наследничката на Комитет за Държавна сигурност (на СССР), в една доста могъща загадка работа. " Дори и Путин да го няма, тези хора са си там и са способни на още по-брутални неща. Те ще желаят да се задържат на власт, тъй като знаят, че в противоположен случай ще би трябвало да се простят с живота си. "

Нина Хрушчова счита, че в този момент украинците би трябвало да помислят каква част от територията на страната са подготвени да правят отстъпка на Русия. Путин желае Крим и така наречените Народни републики Донецк и Луганск. Според Хрушчова неговият въпрос към украинците звучи почти по този начин: Още по-голяма война ли желаете - или ще ми дадете това, което аз искам? Въпросът е какво е подготвена да даде Украйна, с цел да спре това, което ѝ се случва сега. Дали ще отстъпи тези територии, които и без друго към този момент е изгубила? - пита Нина Хрушчова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР