Войната на китайските финансови регулатори срещу търговията на криптовалути далеч

...
Войната на китайските финансови регулатори срещу търговията на криптовалути далеч
Коментари Харесай

Китайската централна банка се подготвя за бъдеще без физически пари

Войната на китайските финансови регулатори против търговията на криптовалути надалеч не значи, че Китай е срещу развиването на цифровите разплащания, съобщи шефът на Китайската национална банка Джоу Сяочуан, представен от „ Блумбърг “.

Изказването на Джоу пристигна по време на конференция в Пепкин, на която той сподели, че централната банка на Китай преглежда деликатно опциите за по-широко приложение на цифровите валути, в опит да откри по-бързи, по-евтини и по-удобни способи на заплащане.

Джоу обаче предизвести, че криптовалутите като Биткойн, които в множеството случаи се употребяват за финансови спекулации, а не за действителни заплащания, не са потребни за стопанската система,.   

„ Трябва да предотвратим огромните неточности, които биха довели до непоправими загуби, затова сме толкоз внимателни. Не желаеме да сътворяваме артикули, които се употребяват за спекулации и основават у хората илюзията, че могат да забогатеят за една нощ “, разяснява още Джоу в може вби последното си обществено изявление преди предстоящото му отдръпване от централната банка.

Китай, който неотдавна беше дом на най-активните тържища за продан на криптовалути в света, забрани тяхната търговия предходната година в границите на широкомащабна акция против виртуалните валути.

Въпреки това, страната към момента е международен водач в цифровите заплащания, с помощта на известността на платформите Alipay и WeChat, създадени надлежно от софтуерните колоси Аlіbаbа и Теnсеnt.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР