Войната на Израел с Хамас в Газа ще окаже влияние

...
Войната на Израел с Хамас в Газа ще окаже влияние
Коментари Харесай

Израел: Войната ще повлияе на бюджета, но ще бъде управляем

Войната на Израел с Хамас в Газа ще окаже въздействие върху бюджета, само че то ще бъде управляемо, защото страната влезе в спора в доста устойчиво финансово положение, съобщи през днешния ден шефът на банката на Израел Амир Ярон, представен медиите. 

" Няма подозрение, че тази война ще има фискални последствия, които ще зависят от нейната активност и дълготрайност ", сподели той.

" Въпреки това, с подобаващите бюджетни корекции, които съгласно мен са управляеми, не би трябвало да има огромни промени като цяло финансовото ни състояние ", добави гуверньорът.

Той означи, че Израел е влезнал в тази война с доста постоянна фискална позиция - съответствие на дълга към Брутният вътрешен продукт от малко под 60% и бюджетен недостиг от към 1,5% от Брутният вътрешен продукт, като прогнозите за 2024 година са сходни. " Опитът от предишното демонстрира устойчивостта на обществените финанси на Израел при военни спорове ", сподели Ярон.

Израел се зарече да унищожи въоръжената формация " Хамас " в отговор на безчинствата на нейни бойци в израелски градове преди осем дни, при които нейни бойци гръмнаха мъже, дами и деца и взеха заложници в най-тежкото нахлуване против цивилни в историята на страната.

 

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР