Войната на Израел с Хамас се поднови с пълна сила,

...
Войната на Израел с Хамас се поднови с пълна сила,
Коментари Харесай

Израел призовава цивилните да напуснат домовете си в Газа, тъй като войната с Хамас се възобновява

Войната на Израел с Хамас се възобнови с цялостна мощ, с въздушни удари по цели в Ивицата Газа минути след приключването на едноседмичното помирение.

Черен пушек се изви от обсадената територия и Израел хвърли листовки над град Газа и южните елементи на анклава, призовавайки цивилните да изоставен домовете си, с цел да избегнат боевете.

В Израел сирени предизвестиха за приближаващи ракети в няколко общински ферми покрай Газа, знак, че екстремистите също са възобновили офанзивите.

Подновените военни дейности ускориха безпокойството за палестинците — доста от които бяха разселени от войната — както и към 140 заложници, които към момента са в Газа, откакто повече от 100 бяха освободени по време на примирието.

Катар, който служи като медиатор дружно с Египет, сподели, че договарящите към момента се пробват да възобновят прекратяването на огъня. Министерството на външните работи на Катар посочи ролята на Израел във възобновяването на боевете и сподели, че това „ усложнява посредническите усили...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР