Войната между Киев и Москва е загубена. Украинските сили са

...
Войната между Киев и Москва е загубена. Украинските сили са
Коментари Харесай

American Conservative: САЩ ще пожънат плодовете от лъжите си за Украйна

Войната сред Киев и Москва е изгубена. Украинските сили са изцедени от кръв. Няма задоволително подготвени запаси, които да повлияят на хода на борбата, а обстановката става все по-отчаяна с всеки час. Никаква военна помощ от Съединени американски щати и техните съдружници, с изключение на директна военна интервенция на сухопътните сили на Съединени американски щати и НАТО, не може да промени тази сурова действителност.

Един от фамозните философи на античния свят, Диоген Синопски, считал лъжите за валута на политиката и тъкмо тези неистини се опитвал да разобличи и направи неприемливи. За да потвърди тезата си, Диоген от време на време се разхождал по улиците на Атина със разпален фенер на дневна светлина. На въпроса за какво, Диоген дал отговор, че търси почтен човек.

Намирането на почтен човек във Вашингтон през днешния ден не е по-лесно. Днес един добре прочут безсрамник ще се нуждае от мощен прожектор във всяка ръка, с цел да направи това, написа пенсионираният полковник от армията на Съединени американски щати Дъглас Макгрегър в публикация, оповестена на 17 юни в The American Conservative.

И въпреки всичко има къси моменти на изясненост във Вашингтон. След като месеци наред лъжеха американската общност най-категорично за аргументите и хода на спора в Украйна, американските медии в този момент приготвят обществеността в Съединени американски щати, Англия и други западни страни за военния провал на Украйна. Крайно време е.

Западните медии направиха всичко допустимо украинската защита да наподобява доста по-мощна, в сравнение с е в реалност. Внимателни наблюдаващи означиха, че едни и същи видеоклипове на съветски танкове, които са били подложени на обстрел, са показвани неведнъж. Съобщава се, че локалните контраатаки имат темперамент на оперативни маневри.



Украински и американски военни. Ministry of Defence of Ukraine.

Грешките на руснаците бяха пресилени отвън всякаква мярка за тяхното значение. Загубите на Русия и същинският размер на личните загуби на Украйна са изкривени, изфабрикувани или просто пренебрегнати.

Но изискванията на бойното поле са се трансформирали малко с течение на времето. Веднага откакто украинските сили бяха притиснати във закрепени отбранителни позиции в градските региони и в центъра на Донбас, позицията на украинската страна стана безнадеждна. Но това събитие беше показано като крах на Русия да реализира " своите цели ".

Сухопътни единици, които се оказват притиснати върху готови отбранителни структури, ще бъдат открити и унищожени от разстояние. Когато непрекъснатото въздушно разузнаване, наблюдаване и разследващи средства, без значение дали са обслужвани или безпилотни, са свързани с прецизни оръжия или усъвършенствани артилерийски системи, осведомени от точни данни за ориентиране, „ задържането на земята “ е съдбовно за всяка сухопътна мощ.

Това е още по-вярно за Украйна, защото през цялото време беше ясно, че Москва се концентрира върху унищожаването на украинските сили, а не върху завладяването на градове или завладяването на украинска територия западно от Днепър.

Резултатът беше последователното заличаване на украинските сили. Само епизодично вливане на американско и съюзническо оръжие поддържаше очуканите легиони на Киев на бойното поле; легиони, които в този момент умират в големи количества с помощта на прокси войната на Вашингтон.

Войната сред Киев и Москва е изгубена. Украинските сили са изцедени от кръв. Няма задоволително подготвени запаси, които да повлияят на хода на борбата, а обстановката става все по-отчаяна с всеки час. Никаква военна помощ от Съединени американски щати и техните съдружници, с изключение на директна военна интервенция на сухопътните сили на Съединени американски щати и НАТО, не може да промени тази сурова действителност.

Проблемът през днешния ден не е, че ще би трябвало да отстъпим на Москва териториите и популацията в Източна Украйна, които Москва към този момент управлява. Бъдещето на Херсонска и Запорожка области, дружно с Донбас, към този момент е решено.

Москва също евентуално ще обезпечи Харков и Одеса, два исторически съветски и рускоговорящи града, и техните покрайнини. Тези интервенции ще удължат спора до лятото. Сега казусът е по какъв начин да се спре спорът.

Дали сраженията ще спрат при започване на есента ще зависи от два основни фактора. Първият се отнася до управлението в Киев. Ще се съгласи ли държавното управление на Зеленски с програмата на Байдън за безконечен спор с Русия?



Президентът Зеленски организира среща с държавния секретар на Съединените щати Антъни Блинкен и министърът на защитата Лойд Остин. president.gov.ua

Ако администрацията на Байдън получи своето, Киев ще продължи да работи като база за създаване на нови сили, подготвени да заплашват Москва. На процедура това значи, че Киев би трябвало да извърши национално самоубийство, като подложи централната част на Украйна западно от Днепър на масирани, разрушителни удари на съветските ракетни сили с огромен обхват.

Разбира се, тези събития не са неизбежни. Берлин, Париж, Рим, Будапеща, Букурещ, София, Вилнюс, Рига, Талин и, да, даже Варшава не би трябвало сляпо да следват образеца на Вашингтон. Пред жителите на европейските страни, както и пред множеството американци, към този момент се разкрива бездната на изчерпателен стопански спад, който администрацията на Байдън основава с политиката си вътре в Съединени американски щати.

За разлика от американците, които би трябвало да живеят с недомислената политика на Байдън, европейските държавни управления могат да се откажат от проекта за безконечна война на Байдън за Украйна.

Вторият фактор е обвързван със самия Вашингтон. Тъй като Съединени американски щати наливат над 60 милиарда $ или малко над 18 милиарда $ на месец в директни или непреки прехвърляния в в този момент разпадащата се украинска страна, огромният въпрос е какво се случва с милионите украинци в останалата част от страната, които не са избягали?

И от кое място ще дойдат средствата за възобновяване на разрушеното украинско общество в подтекста на разрастващата се международна икономическа злополука?

Когато междинното американско домакинство се нуждае от 460 $ повече на месец, с цел да купува същите артикули и услуги тази година заради инфлацията, която е по-голяма, в сравнение с предходната година, е изцяло допустимо Украйна да потъне безшумно като Титаник, без да провокира изключително безпокойствие за американския електорат.

Опитните политици знаят, че американското внимание към проблемите отвън Америка е толкоз ниско, че признаването на проваляне в Украйна евентуално би имало дребни или никакви непосредствени последствия.



В супермаркет в Съединени американски щати. A.Savin

Последствията от многократните стратегически провали в Афганистан, Ирак, Либия и Сирия обаче са кумулативни. През 80-те години на предишния век General Motors желаеха да диктуват какви коли ще купуват американците, само че американските консуматори имаха други хрумвания.

Ето за какво G.M., който доминираше на пазара в Съединени американски щати в продължение на 77 години, загуби първото си място от Toyota. Вашингтон не може да диктува хода на събитията по света, както Вашингтон не може да избяга от отговорността за разточителните си разноски и унищожаването на просперитета на Америка.

През ноември американците ще отидат до урните. Тези избори освен ще бъдат тест за целостта на американския избирателен развой. Благодарение на тях Байдън евентуално ще бъде запомнен със своята неотстъпчивост - отхвърли му да промени курса, както стана с Хърбърт Хувър през 1932 година

Демократите ще си спомнят, че техните прародители в Демократическата партия дейно се опълчиха на Хувър преди повече от половин век. Сега обстановката може да се промени и републиканците към този момент ще могат да се борят против " Джо Байдън " през идващите 50 години.

Превод: СМ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР