Войната между Израел и Хамас сега се разпростира към Червено

...
Войната между Израел и Хамас сега се разпростира към Червено
Коментари Харесай

Трансатлантическата издръжливост ви позволява да видите пика на петрола

Войната сред Израел и Хамас в този момент се разгръща към Червено море. След офанзивите на йеменските бунтовници, свързани с Иран, най-големите международни корабни компании и производители на нефт стопират кораби, плаващи към Суецкия канал. Страните-членки на ОПЕК+ се съгласиха да удължат съкращенията на производството на нефт. Всичко това звучи познато и депресиращо.

Когато Ever Given заседна в същата комерсиална артерия при започване на 2021 година, във време на строги ограничавания на ОПЕК+, световните вериги на доставки изчезнаха и цените на петрола скочиха, подхранвайки най-лошата световна инфлация от 40 години.

Но този път е друго. Цените на петрола и газа едвам се помръднаха след последните вести. Суровият нефт Brent се търгува малко по-ниско, в сравнение с преди година, до момента в който европейските цени на газа са намалели с близо 70 %. Икономиките на Съединени американски щати и Европа са доста по-устойчиви от преди две години на този тип разстройства и доказателствата сочат, че облагите ще продължат.

<...

Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР