Брутален клип слага край на спекулациите за съдбата на криптоизмамницата

...
Брутален клип слага край на спекулациите за съдбата на криптоизмамницата
Коментари Харесай

Екзекуцията на Ружа Игнатова записана с GSM

Брутален клип поставя завършек на спекулациите за ориста на криптоизмамницата Ружа Игнатова, която съумя да инкасира внушителните 8 милиарда $ с криптоментето „ Уан койн “ (OneCoin). На видеото, снимано с GSM се вижда по какъв начин българката е убита, нарязана на парчета и хвърлена в морето, с цел да се заметат следите към кукловодите зад схемата, оплела целия свят.

 

Униформен разкрива, че изтезанието на Ружа Игнатова е записана с мобилен телефон от човек, участвал на кървавата сцена, а клипът от месеци се популяризира на флашка сред топ ченгета и мутри.

 

Садистичното видео показвало по какъв начин надрусан психар безусловно разчленява плевенчанката, след което изхвърля накълцаното тяло във водите на Йонийско море.

Касапницата се разиграва в края на 2017-а,само два месеца, откакто криптокралицата е забелязана и чута за финален път.

„ На всички беше ясно, че Ружа от дълго време не е сред живите.

Това гнусно видео поставя завършек на спекулациите, които непрестанно се пускат, че била жива на не знам си кой остров и обилно харчела милиардите с нова идентичност и променено от пластични интервенции лице. Всички тия нелепости обслужват най-много поръчителите на убийството “, счита осведомен.

 

„ Мисля, че Ружа Игнатова е била убита и въпреки да се надявам да не е, не съм видял нищо, което да потвърждава противното “. Това са думи на Франк Шнайдер, някогашен действен шеф на Luxembourg Service de Rensignement de I`Etat (SRE), казани в средата на август 2022-а. Шнайдер напуща високия пост в тайните служби, с цел да стане чиновник на криптокралицата Ружа Игнатова. Той бе задържан с интернационална заповед за арест, издадена от съд в Ню Йорк.

 

Шнайдер за първи път се среща с Ружа Игнатова през 2015 година с помощта на някогашния зам.-министър на финансите на България Красимир Катев, който е и основен изпълнителен шеф на софийския клон на съветската банка VTB.

Катев бил добър другар с Игнатова. По това време криптокралицата търсела някого, който да ревизира клиентите й, а с тъкмо това се занимавала компанията на Шнайдер. След щателна инспекция на всички документи, показани от Ружа, той се убедил, че OneCoin е изцяло легална компания, и приел Игнатова за собствен клиент.

 

Бившият чиновник на тайните служби на Люксембург признава, че Ружа Игнатова рядко обръщала внимание на информацията, която той намирал за клиентите й, защото OneCoin се разраствала бързо, а тя нямала нужното време.

И въпреки всичко н изявлението си за немски вестник той е безапелационен: „ OneCoin не беше планувана като машинация “.

 

ФБР твърди противоположното, като цитира фрагменти от имейли сред Ружа и Себастиан Грийнууд (съосновател на OneCoin), отвън подтекста, което допуска, че са възнамерявали това като машинация. Това просто не е правилно. Сигурен съм, че Ружа виждаше това като същинска бизнес концепция и е била въодушевена от сходни хрумвания и концепции. Също толкоз съм сигурен, че нито Ружа, нито някой различен е очаквал OneCoin да се развие по този начин, както се случи. Това е мястото, където се демонстрират минусите в ръководството, защото триумфът не е задоволен от нужните управнически решения и използването на механизми за ръководство на триумфа и експоненциалния напредък “, изяснява Шнайдер.

 

Той не поддържа версията, съгласно която Ружа Игнатова сега живее нейде с нова идентичност. „ Този слух идва от показанията на брата на Ружа – Константин. Той бе задържан през януари 2019 година в Лас Вегас и лежа в пандиза в Ню Йорк в продължение на 8 месеца, като в последна сметка подписа съглашение въз основа на признание на виновност. Американските прокурори знаеха преди ареста ми, че Константин е излъгал под клетва, само че все пак те използваха изказванията му против мен пред френските управляващи, с цел да оправдаят настояването за арест, задържане и екстрадиция “, изяснява Шнайдер и признава, че до последния миг той е поддържал връзка с Ружа Игнатова. Изведнъж обаче тя изчезва и в никакъв случай повече не се появява.

 

„ Имахме проекти за идващите дни, уредени бяха срещи с адвокати, подготвяха се и други планове. Около 20 октомври 2017 година Ружа ми сподели, че би трябвало да напусне България за малко. Разпитвах я и я поучавах, защото тя знаеше, че най-сигурното място за нея е България. В този миг имахме информация, че Гилбърт Армента, богат човек и гадже на Ружа, в действителност работи с ФБР против нея под голям напън “, споделя той.

 

„ Имаше проект да убедим Ружа да се срещне с Гилбърт в Коста Рика, само че знаехме същинската цел на това – тя записа всичките си диалози с Гилбърт, както беше поискано от нейните контакти от българското държавно управление, които възнамеряваха да се изправят против американските управляващи. При тези условия се усъмних в потребността на Ружа да пътува “, признава Шнайдер.

 

Криптокралицата обаче настояла, защото точно българските й контакти я помолили да напусне страната, заради идна полицейска акция с помощ от Германия.

 

„ В реалност тази акция се състоя, само че няколко месеца по-късно. Българите споделиха, че желаят да потвърдят, че Ружа е напуснала страната и затова не може да бъде разпитана по искане на Германия, тъй че тя пътува макар моите опасения “, спомня си мъжът.

 

Ружа лети до Атина с нискотарифна самолетна компания, съпроводена от един от телохранителите си. Когато идва, незабавно се обажда на Шнайдер и му изяснява, че гардът й е получил „ инструкции “ да я остави да се върне в София.

 

„ И двамата бяхме комплицирани кой ли е дал такива указания “, споделя Шнайдер. Ружа в допълнение била инструктирана от своя телохранител да се качи на полет за Солун по-късно същия ден, където трябвало да я чака нов екип от телохранители. Тя изпълнила заръките, само че мъжете към момента ги нямало на летището. Затова решила да пазари и дала обещание на Шнайдер да му се обади по-късно.

 

„ Вече беше вечер в Лондон и Ружа се обади от кола. Каза ми, че се връща в България по суша и влизането й в страната няма да бъде записано “. Криптокралицата моли Шнайдер да се видят през идващите дни в София. По думите му тя звучала изморена, само че спокойна, даже радостна. В 2 часа вечерта обаче той получава SMS, който го обезпокоява – „ На несъмнено у дома “.

 

" Този SMS ме накара да се усъмня, защото беше на британски, а ние си общувахме единствено на немски език. Беше необичайно. Според мен не е писан от нея ”, споделя Шнайдер. След този миг Ружа Игнатова като че ли изчезва от лицето на земята. Запитан какво съгласно него се е случило с нея, мъжът дава отговор: „ Според мен е била убита и въпреки да се надявам да не е по този начин, няма нищо, което да потвърждава противното ".

 

Шнайдер не пропуща да изрази възмущението си, че криптокралицата е влезнала в листата с десетимата най-издирвани нарушители на ФБР. „ Сред 10-те има 7 убийци, двама водачи на наркокартели, педофил и килърът на петгодишно момиченце. Ружа може да е виновна за финансовите загуби на хората и макар че сумите са необикновено високи, тя не може да се съпостави с нито един от тези хора в листата. Вписването като един от 10-те най-издирвани бегълци в Съединени американски щати ми демонстрира, че Съединени американски щати би трябвало да са спечелили световната си война против тероризма, защото няма повече терористи за лист. Най-малкото е тъпо “, приключва топ разузнавачът.

Инфо: Уикенд, crimesbg.com

Тагове: Ружа Игнатова криптокралица „ Уан койн “ OneCoin Франк Шнайдер Гилбърт Армента ФБР измама
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР