Войната между институциите води до това, което виждаме - смърт

...
Войната между институциите води до това, което виждаме - смърт
Коментари Харесай

Гешев: Войната между институциите води до смърт на пътя, смърт на полицаи и ограбени хора

" Войната сред институциите води до това, което виждаме - гибел на пътя, гибел на служители на реда и ограбени възрастни хора. А ние сме тук, с цел да оказваме помощ на тях, тъй като те ни заплащат заплатите ", съобщи Гешев пред медиите преди срещата си с ЦИК във връзка предварителните избори.

Главният прокурор изрече съболезновани на околните на починалите чиновници на Министерство на вътрешните работи от Бургас, които се пробваха да спрат рейса с незаконни мигранти. Гешев сподели, че не може да даде повече детайлности всъщност по случая от към този момент оповестеното от наблюдаващия прокурор, като уточни, че това е от подготвеност на следователите.

" Ситуацията е тревожна в сегмента " престъпност ", само че този проблем е решим с взаимоотношение на институциите, съобщи още основният прокурор. Гешев акцентира, че през последната година е налице растеж на закононарушенията, свързани с мигрантския напън и незаконен трафик, с наркоразпространението, както и с пътните произшествия, битовата престъпност.

" Отворени сме за взаимоотношение с всичк български институции в границите на своите пълномощия. Ние от доста време призоваваме към взаиимодействие. Българските жители би трябвало да знаят, че българската страна е длъжна не да удовлетворява персоналното его на ръководителите на институции, а техните ползи /б.р.- на гражданите/. Не е заслужено хората, които заплащат налози, да търпят престъпността, в случай, че страната е длъжна и може да реши огромна част от тези проблеми ", добави основният прокурор.

Иван Гешев разяснява и отхвърли на вътрешния министър взаимни екипи на Министерство на вътрешните работи и прокуратурата да работят по закононарушенията, свързани с предварителния избор и нарушаването на правото на свободен избор на гласоподавателите.

" Няма да разясня изказванете на вътрешния мнистър. Разпоредбите на Изборния кодекс са безапелационни, такива щабове и общи екипи са категорично планувани в закона. Не виждам някакъв проблем със заповед или без заповед, значимо е да се прави работа в полза на българските жители ", съобщи Гешев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР